SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayat Çok Kısa
13.06.2020

Değerli Okurlar; Bu önemli bilgileri okuyunca sizlerle paylaşmak istedim. “Muhakkak okuyun, şiddetle tavsiye ederim.”

*Öldükten yaklaşık 30 dakika içerisinde vücutta refleks diye bir şey kalmıyor.

*Gevşeyen kaslar dolayısıyla ağız ve göz kapakları açık kalıyor. Boşaltım sistemi tamamen gevşiyor, idrar akıntısı oluşuyor.

*Ölümün gerçekleşmesinden 24 saat sonra vücut çürümeye başlıyor. Solunumun durması bakteriler için işaret oluyor ve çalışmaya başlıyorlar.

*İlk çürüyen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar.

*Ceset şişman ise daha çabuk çürürken, tuzlu suda boğulanlar daha geç çürüyor.

*En geç çürüyen kısımlar ise kalp, mesane, böbrek.

*İlk çürüyen yer olan mide ve bağırsaklarda bakteriler yoğun çalıştıkları için hızla gaz ortaya çıkıyor. Bu gaz, karın bölgesinin şişmesine sebep oluyor. Derinin üstü yanık gibi su toplarken, vücutta biriken sülfür yüzünden renk siyaha dönmeye başlıyor.

*Günden güne şişen karın patlıyor ve göğüs çöküyor. Bu olay mezar üstünden duyulabilecek kadar sesli olabiliyor.

*Ortalama 4 yıl sonra insan tamamen kemik haline dönüşüyor.

Güzelliğin, yakışıklılığın, zenginliğin, kibrin, malın mülkün, makamın mevkin nerede? Önceden de olduğu gibi, bu yaşadığımız süreçten bile ders çıkarmayanları, yaşantısını, yaptıklarını gözden geçirmeyenleri görüyoruz. O zaman hatırlatalım...

Yeryüzünde kasıntı bir şekilde gezenlerinde, küçük dağları ben yarattım egosuna sahip olanlarında sonu budur. İnsanları küçücük beyniyle aşağılamaya çalışanlarında sonu budur. Hayatı statü ve dünyada kazanacağı geçici başarılara odaklayan her kibirlininde sonu budur.

Kendi yetersizlik komplekslerinden ve kıskançlıklarından dolayı çevresine uyum sağlamayıp, toplumda düzensizlik yaratanlarında sonu budur. Paranın satın aldığı insanların da sonu budur. Başkalarının hayatına ve mallarına gaspedenlerinde sonu budur.

Haketmediği Makama, Mevkiye gelmek için karakterini satan, çevresini ezenlerinde, vefasızlarında sonu budur. Zulme uğrayan insanların üzerine basarak bir şeyler elde etmeye çalışanlarında sonu budur. Hırsızlık yapanlarında, yolsuzluk yapanlarında, haksız kazanç peşinde olanlarında sonu budur.

Çalışın, başarılı olun, insanlığa fayda verin ama kimseye haksızlık etmeyin, yaşantısını yargılamayın. Doğru, dürüst, düzgün, namuslu insanlar olun. Hayatı gözünüzde büyütmeyin. Kendinizi gözünüzde büyütmeyin. Zira elimizde yaptığımız erdemlerden ve amellerden başka bir şey kalmayacak...Hayat sandığınız kadar uzun değil, “Hayat Çok Kısa.”

Değerli dostlar; Allah hepimize sağlıklı, uzun, Hayırlı Ömürler versin. Ölümün de Hayırlısını versin. Hayırlı Cumalar

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap