SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhurbaşkanına mektup
5.07.2019
Yerel seçimleri geride bıraktıktan sonra Türkiye geneline baktığımızda, 31 Mart seçimlerinde gördük ki; halk değişim ve dönüşüm için AK Parti’ye bir uyarı daha yaptı. Daha önce 7 Haziran 2015 seçimlerinde halk aynı uyarıyı yapmıştı. Bundan AK Parti teşkilatları ders çıkarmış gözükse de zaman içinde değişen bir şeyin olmadığı görüldü ve devamında 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de halk aynı ikazı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferine karşılık Meclis etabında AK Parti ilk defa bir seçimde meclis çoğunluğunu kaybetti. Halk dedi ki; biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyoruz ama AK Parti adayları ve teşkilatlarında hoşumuza gitmeyen bazı durumlar var.

Ancak makam ve mevki hırsının ağır bastığı bir ortamda bu sonucun nedenleri; parti genel merkezindeki karar verenlere, yön verenlere doğru ve tam olarak iletilmedi. İllerde değişik bahanelerle farklı raporlar üretildi ve iletildi. Doğal olarak aynı hatalar tekrar etti, geçmişten ders alınmadığı, 31 Mart 2019 seçimlerinde bir kere daha anlaşıldı ve tarih tekerrürden ibarettir durumu yaşandı.
Ülke genelinde; milletvekili seçimlerinde yapılan ve AK Parti’nin Meclis çoğunluğunu kaybetmesine sebep olan aday seçim yanlışları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri seçimi ile parti teşkilatları görevlendirmelerinde yapıldı, genel merkeze adaylarla ilgili tam bilgiler iletilmedi. Ve sonuç olarak listeler halktan tepki aldı.

Türkiye genelinde, il teşkilatları kendilerine göre dosyalar hazırladılar. Teşkilatın hangi kademesinde olursa olsun; yönetimlerde veya belediye meclislerinde görev yapıp, kedilerine bildirilen parti, teşkilat, belediye çalışmalarına sürekli katılanlar çalışmadı, ama kendi adamı veya çıkar ilişkisi olduğu için çalışmayanlar çalıştı diye genel merkeze rapor edildi. Hatta listeler hazırlanırken genel merkezden gelen il temsilcileri veya bölge temsilcilerinin katılım sağladığı liste belirleme toplantılarında, kişisel hareket edilip listelerde olmasını istemedikleri kişilerle ilgili, siz bu kişiyi toplantıda listeden silin denildiği veya birileri tarafından dedirtildiği parti içinde söyleniyor.
Türkiye genelinde; liste oluşumlarında ve görevlendirmelerde kendi parası ve donanımıyla partiye katkı sağlamak ve halka hizmet etmek için gelenler değil, şahsi menfaatlerini ön planda tutanlar tercih edildi veya ettirildi, liyakate bakılmayıp akraba, eş dost kayırmacılığı yapıldı. 

Halk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor. Kimse havaya girmesin, bugüne kadar AK Parti’de oyları Recep Tayyip Erdoğan almıştır. Aksini kimse iddia edemez. Tek başına aday olsa seçilemeyecek kişiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde makam, mevkilere kavuşanlar, koltukları dolduranlar, prim yapanlar, maaş alanlar, Cumhurbaşkanı'nın halkta olan karşılığının sermayesini harcamaktadır. Ama bunu yaparken kendi çıkar çevrelerini oluşturup(!) yaptıkları icraatlarla, az olsun bizim olsun, sadece biz olalım, öne çıkanları yok edelim mantığıyla hareket ettikleri için, halkımız, AK Parti’ye gönül verenler tepki göstermekte, gönül kırgınlığı yaşamakta ve küstürülmektedir. Küsmek ile küstürülmek arasındaki farkı iyi görmek lazım. Bu durum Cumhurbaşkanı'na ve AK Parti’ye zarar vermektedir. Halk, AK Parti seçmeni; "Reis canımız" diyor. Ve bu sonuçlara sebep olan en alt kademeden en üst kademeye kadar AK Parti teşkilatlarının uyarılmasını ve çeki düzen verilmesini istiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap