SON DAKİKA
SON DAKİKA


''Başbakan Binali Yıldırım''
11.11.2016

Başbakanımız Binali Yıldırım, asrın projelerinden biri olan Ovit Tüneli’nin açılışı için bugün bölgemize geliyor. Başbakan olduktan sonra ilk defa Trabzon’a geliyor. Bir dizi programlara katılacak. Halkla buluşup, birçok proje ve yatırımların müjdesini verecek.

Bu müjdelerin en önemlilerinden biri ''Demiryolu''...  Toplu açılış töreni için Erzincan'a giden Başbakanımız yıllardır beklenen, ''Erzincan- Trabzon Demiryolunu'' yapacaklarını açıkladı. Demiryolunu Erzincan'a getirdiklerini belirten Başbakan Yıldırım; ''Şimdi Erzincan'ı Trabzon'a, Elazığ'a  da bağlayacağız. Trabzon'u da Batum'a da demiryolunu bağlayıp oradan da Orta Asya'ya bağlanacağız'' dedi. Yıllardır, tarihi İpekyolu güzergahında bulunan, bölge için önemli bir stratejiye sahip olan Trabzon'un, ticarette hak ettiği eski canlılığına, rekabet gücüne kavuşması için, demiryolunun şart olduğunu ve aynı anda Batum ve Erzincan'a oradan İran'a bağlanırsa ticaret hacminin artacağını, ekonominin canlanacağını söylüyorduk. Olması gereken, beklenen de buydu. Trabzon şehrine ve halkına verdiğiniz bu müjde için Başbakanımız Yıldırım’a teşekkür ediyorum.

Ulaştırma Bakanlığı döneminde bölgede demiryolu konusunda çalışmalar yapan Başbakanımızın demiryolunu tekrar gündeme getirmesi bölgenin ticaretinin canlanacağı ve ekonomik gelişmelere önemli katkı sağlayacağı için heyecan yarattı.

Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde ulaşım konusunda çok doğru kararlar alıp hayata geçirerek ülkemizde yeni bir çığır açmıştır. Yaptığı başarılı icraatlar ortada olduğu için bu demiryolunun da yapılmasını hayata geçireceğine bölge halkı olarak inancımız tamdır. Tabi bu arada Trabzonlu bakanlarımız, milletvekillerimiz ve siyasilerimiz, başbakanımızın bu müjdesini yakın takibe almalı ve uygulamayı hızlandırmalıdır. Kabinesinde Trabzonlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bulunması da şehrimiz için ayrı bir şanstır.

Başbakanımız Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yol arkadaşlığı, kader birliği var. Bunun yanında, Cumhurbaşkanımızın kendisini Başbakanlığa ve AK Parti Genel Başkanlığı’na taşımasında, bakanlığı dönemindeki başarılı çalışmaları ve görev adamı olarak herkesin sevgisini, sempatisini kazanmış olmasının büyük önemi var. Görev aldığı makamların hakkını fazlasıyla vermektedir. Çalışkanlığı, doğal konuşması, halktan davranması güven vermekte, milletin sempatisini kazanmaktadır.

Başbakanımızın hayat hikayesini yıllar önce bakanlığı döneminde, yakın bir akrabasından dinlemiştim. Gerçekten mücadeleyle, zorluklarla ve başarılarla dolu takdir edilecek bir hayat hikayesi var. Erzincan'ın Refahiye ilçesinin Kayı köyünden İstanbul'a uzanan bir hayat... Tüm zorluklara rağmen başarılı bir eğitim ve çalışma hayatı var. Başarılı olmasında en büyük katkıyı veren şüphesiz üniversitede okurken evlendiği öğretmen eşi Semiha Yıldırım. Semiha Hanım üniversite yıllarından itibaren tüm yaşamı boyunca başbakanımıza destek olmuş, yükü omuzlamış, hep yanında ve dimdik ayakta. Başbakanımıza ve değerli eşine sağlıklı, başarılı, uzun bir ömür dileriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap