SON DAKİKA
SON DAKİKA


2004 ile 2024 aynı mı?
16.04.2024

Bence sadece seçimin galibi noktasında aynı, başka bir şey yok.

2004 ile 2024’ü kıyaslıyorlar ve “Ahmet Kaya, Volkan abisi gibi net galibiyet aldı” diyorlar.

Ben buna itiraz ediyorum…

2004’ü buram buram yaşayan biriyim çünkü. 2004’de CHP Trabzon Belediye Başkan adayı Volkan Bey olmuştu, ben de Volkan bey kontenjanından son anda (aday değildim, listelerin seçim kuruluna verilmesine bir saat kala rica ile) yazılmıştım 6.cı sıradan. CHP İl Başkanı Cafer Hazaroğlu, İlçe Başkanı Necip Yıldız idi. Parti teşkilatları Volkan Beyin seçimden galip ayrılacağına inanmadıkları için 31 asıl+31 yedek+3 kontenjan listesini 22 asıl+3 kontenjan olarak bildirmişlerdi. Seçim bitti Volkan Bey ve bizler seçimden galip çıktık ama meclis listesinde daha çok oy aldığı için AKP 17+SP 1 ve bizler ise 13 kişi ile azınlıkta kalmıştık.

Şimdi öyle mi?

Hayır, Ahmet Kaya teşkilatları ile seçime öyle bir asıldı ve kazandı ki meclis çoğunluğunu da kendi lehlerine çevirdi…

2004 VOLKAN BEY VE KARAKULLUKÇU

2004 seçimlerinde Volkan Bey seçimi kazanmış mazbatasını almıştı.

Volkan Bey ilk ziyaretlerinden birini eski Belediye Başkanlarımızdan Orhan Karakullukçu ile yaptı, bende hasbelkader yanlarında idim. Ziyaretin son bölümünü baş başa geçirdiler. Volkan Bey odadan çıkınca bana “derhal bir sekreter, bir şoför, bir koruma ve bir personel müdürü bul bana” dedi. Onu evine bıraktıktan sonra İşçi sendikası başkanı İrfan Kurbay ve Memur sendikası başkanı Haydar Karsan ile Razı Aksu İşhanı’ndaki bürolarında saatlerce çalıştık.

İsimler belli oldu, Volkan Beye sundum.

Sekreter olarak Nevin hanımı, şoför olarak Servet Gazioğlu’nu ve Personel Müdürü olarak (Birgül Boğuşlu kabul etmediği için) Ahmet Yıldız beyin atamalarını hemen imzaladı.

Bir tek koruma olarak imzasına sunduğum kişinin atamasını imzalamadı!

O kişi şimdi CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz!

Niye imzalamadığını ben biliyorum, bekliyorum Volkan Bey açıklasın…

2009 MECLİS LİSTELERİ…

Beni Volkan Bey istemedi, yüzüme karşı değil arkamdan teşkilata “olmazsa olmazlarım var, Gürsel ve Rahman kesinlikle olmayacak listemde” demiş. 2009 İl Başkanı Necip Yıldız, İlçe Başkanı Murat Özçilingir liste açıklandıktan sonra gelip yüzüme söylediler “seni Volkan Bey istemiyor, kusura bakma” diye…

Listelerin seçim kuruluna verileceği son gün Volkan Bey, her zaman yaptığı gibi zor işlerde kendini kent dışına atar, avenesi ile birlikte Batum’a üniversiteden taç giyme törenine gitmişti. Ortalık toz duman, söz verdikleri Volkan Beyi arıyor beyzade yok ortalıkta!

CHP listesi verildi, ben yok diğer başkan yardımcısı Orhan bey orta sıralarda (istifa etti daha sonra) ama Volkan Beyin kontenjanından bize (2004-2009) mecliste ve İmar komisyonunda kök söktüren AKP üyesi İsmail Sağlam listede, hatta Volkan Beyin bir akrabası da listede!

Söz verdiği halde listede başka kim yok?

Ahmet Kaya…

Ahmet Kaya şimdi o Volkan Beyin koltuğunda, ibretlik bir anı değil mi?

HER 4 KİŞİDEN BİRİNE YARDIM…

Dünya siyaset sahnesinde bu kadar kısa sürede milleti yoksullaştıran bir hükümet varsa o da: Reisin hükümetleridir…

2002’de göreve geldiklerinde 4 milyon kişi sosyal yardıma muhtaç bireymiş, yani her 17 kişiden biri sosyal yardım alıyormuş.

2015’de her 10 kişiden biri, 2019’da her 6 kişiden biri muhtaç hale geldi.

Aile Bakanlığı’nın 2023 faaliyet raporuna göre 20 milyon kişi yardıma muhtaç birey!

Yani her 4 kişiden birimiz devletten yardım alıyor…

İktidara gelirken yoksulluğu bitireceğini vaat et ama gelinen noktada yoksulluk sayısında patlama yaşa ve yerel seçimlerde başını iki elinin arasına koy ve düşün: bu millet bana niye oy vermiyor?

DAVUTOĞLU’NDAN RADİKAL KARARLAR

Seçimden 0.07 oy alan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi radikal kararlar alacak demiş.

İyi demiş, gülmekten kendimi toparlasam cevap verebileceğim.

Arkadaş etin butun ne senin, radikal kararlar alacakmış…

Kılıçdaroğlu sayesinde binde biri bile bulamayan oy oranın ile 10 vekil kapmışsın git evine otur aşağı arkadaş.

Ha, en radikal alabileceğin kararı ben sana söyleyeyim; adını “Gelmeyecek” ya da  “Geçmiş” diye düzelt olsun bitsin…197 ÜNİVERSİTEYİ KAPATIN!

YÖK’ün diploma denkliği için dünya sıralamalarında ilk bin üniversite içinde en az 2’sinde olma şartı koyunca anlaşıldı ki; Türkiye’de bunu tutturan sadece 11 üniversite var!

Yani geri kalan 197 üniversitemiz çöp.

QS 2024 dünya sıralamasında ilk 400’e bir tek ODTÜ girebilmiş. İTİ, Koç, Boğaziçi, Sabancı, İÜ, Hacettepe, YTÜ ve Ankara ilk bindeki diğer üniversiteler. THE 2024 DÜNYA SIRALAMASINDA İLK BİNDE koç, ODTÜ, Sabancı, İTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Çankaya, Hacettepe, Bahçeşehir, Özyeğin ve YTÜ; ARWU 2023 dünya sıralamasında ilk binde İÜ, Sağlık Bilimleri, İTÜ, Hacettepe, Ankara, Ege, Gazi; CWTS 2023 dünya sıralamasındaki ilk binde ise Hacettepe, Sağlık Bilimleri, İTÜ, İÜ, Ege, Ankara, Gazi, ODTÜ, YTÜ, Dokuz Eylül, Erciyes, Atatürk, Çukurova, Fırat, İstanbul Cerrahpaşa, Akdeniz, KTÜ ve Koç var…

Geri kalanlarını lütfen kapatın, fuzuli yer kaplamasınlar.

Ya da;  “raflara ürün yerleştirme”, “kasiyerliğe giriş”, “depo yönetimi” gibi bölümler açın belki faydanız dokunur…

TURİST ÖMER MARS’A GİDECEKMİŞ…

Bizim ünlü Astronot Alper Gezeravcı Mars’a gideceğini açıklamış!

Gülmeyin aynen böyle, güzel yurdumun güzel insanlarına nasıl da yutturdular bunu. Birde utanmadan yerel seçimleri alabilmek için seçim meydanlarını astronot kıyafeti ile dolaştırdılar, sonuç: fıssss..

Herkes biliyor ki, ekonomi gündemini millete unutturmak için milletin 55 milyon dolarını iç ettiler. “İçinizdeki potansiyelden zerre kadar şüphe etmeyin” buyurmuş, gençler de keşke bizimde 55 milyon dolarımız olsa diyor içinden zaten turist Ömer.

Dertleri İstanbul’du, İstanbul düşerse Mars düşer, Jüpiter düşerdi.

Yürrü…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap