SON DAKİKA
SON DAKİKA


Böyle Olmasını Siz İstediniz
6.08.2020

Artık görünen o ki Atatürk’e hakaret etmek için yarışır hale geldiler.

Sevda Noyan denen meczup 10 Kasım 2013'te Atatürk’e put diyerek alenen aşağıladığında, sizin hiç sesiniz çıkmadı. Duymamazlıktan gelip, hiçbiriniz “Ne diyorsun sen kardeşim!” demediniz. Üstüne üstelik Atatürk’ün kurduğu partiden de gür bir ses çıkmadı.

Kusura bakmayın ama bunun böyle olmasını siz istediniz.

2018 yılında Safiye İnce denen kadın Anıtkabir'de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret dolu video çekip paylaştığında, “Ne diyorsun sen kardeşim!” demediniz. Ne siz söylediniz ne de Atatürk’ün kurduğu partiden şöyle ağız dolusu herhangi bir ses çıktı.

Kusura bakmayın ama bunu siz istediniz.

2017 yılında Süleyman Yeşilyurt, Atatürk’ün manevi kızı hakkında iğrenç sözler söylerken; bu ülkenin Atatürkçü kadınları önce siz çıkıp da “Olamaz böyle bir şey” demediniz, sokakları ayağa kaldırmadınız. Deve kuşu gibi kafanızı kuma gömdünüz; görmedim, duymadım, bilmiyorum dediniz. Hadi siz korktunuz diyemediniz, Atatürk’ün kurup gözü gibi baktığı partiden de kimse çıkıp da “Sen ne diyorsun kardeşim?” demedi.

Kusura bakmayın ama bunu siz istediniz.

2017 yılında Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ile ilgili hakaret içeren sözler sarf eden Hasan Akar’ın sözleri için özellikle kadınlar sokağa çıkıp; “Sen ne diyorsun kardeşim?” demedi. Sizin demediğiniz gibi Atatürk’ün kurduğu partiden bir Allah’ın kulu da çıkıp “Birader sen ne ayaksın” diyen olmadı.

Kusura bakmayın ama bunu siz istediniz.

İstanbul Tuzla’da isimsiz bir sokağa Atatürk’e “Firavun” diyen yazar Nuri Pakdil’in adı verildiğinde; Türkiye Cumhuriyeti halkı kadını ve erkeğiyle çıkıp da “Bu ne kardeşim! Bu kadar şerefsizlik olur mu?” demedi. Atatürk’ün kurduğu partiden bir Allah’ın kulu da “Sen ne demek istiyorsun” demedi.

Kusura bakmayın ama bunu siz istediniz.

Daha geçen gün Bursaspor tribün lideri Enes Aydın, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiğinde sizden yine ses çıkmadı. Ağza alınmayacak laflar söyledi. Ne sizden ne de Atatürk’ün kurduğu partiden ses çıkmadı.

Kusura bakmayın ama bunu siz istediniz.

GAZİ DİYOR Kİ;

Saygısızlığın, saldırının küçüğü büyüğü yoktur. Samimiyetin lisanı yoktur. Samimiyet sözlerle açıklanamaz. O, gözlerden ve tavırlardan anlaşılır. Medeniyetin esası, ilerlemesi ve kuvvetin temeli, aile hayatındadır. Bu hayattaki fenalık mutlaka toplumsal, ekonomik ve politik beceriksizliği doğurur.

Atatürk bizler için sadece insan değildir, aynı zamanda o bir ilkedir. O bir idealdir, özgürlüktür, bir rejimdir, bir bağımsızlıktır bir medeniyettir. Biz hepsine birden Atatürk deriz; bu yüzden dilimizden düşmez.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap