SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uğur Can verdi
19.08.2019

Avrupa maçından moralli ve sezona UEFA maçlarında ki görüntüsü ile hazırım mesajı veren Trabzonspor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı.

Trabzonspor defans göbeğinde ve ön liberoda değişikliğe gitti maça İvanildo ve Campi ikilisi önlerinde Obi Mikel ile başladı.

Maçın ilk yarısında  topun arkasında takım halinde hareket eden ve bekleyen bir Trabzonspor vardı . Sörloth birebirdeki becerisi ve gol vuruş tekniği ile hiç beklenmedik bir anda Trabzonspor 1-0 öne geçirdi. Özellikle ilk yarıda tempo oldukça düşüktü ve bitse de gitsek havası vardı. Kasımpaşa da neredeyse etkili dikine giden takım defansını zorlayacak bir tane bile oyuncusu yokken Trabzonspor’a atabileceği tek gol duran toptan gözüküyordu ve nitekim öyle oldu ve ilk yarı 1-1 kapandı.

İkinci yarıya da durgun başlayan Trabzonspor’da Ünal hoca Obi Mikel ve Yusuf Sarı’yı kenara alarak yerlerini Abdülkadir Parmak ve Ekuban’ı sokarak ideal kadroya döndü diyebiliriz.

Özellikle 80’inci dakikadan sonra iki takım da orta sahaları çabuk geçmeye başladı ve tempo arttı.

İki takım da pozisyonlar bulmaya başladı. Özellikle Kasımpaşa çok net pozisyonlar yakaladı ve Uğurcan Çakır maça damgasını vurdu.

Yapmış olduğu kurtarışlar ile takımının 1 puan almasına büyük katkı sağladı.

Defansın göbeğinde Campi ve İvanildo hatasız oynadı ve uyumlu gözüktüler.

Obi Mikel’in ise hazır olmadığını bir kez daha gördük. İlerleyen haftalarda bu oyuncu tecrübesi ve oyun bilgisi ile büyük katkı sağlar..

Sörloth için bir parantez açacağım.

3 maçtır takımın skorunu yapıyor ama oyunun genelinde özellikle dönen topları alamadığı ve top saklayamadığı için takımının öne çıkmasını sağlayamıyor.

Bu eksikliğini geliştirmesi gerekiyor. Biraz daha oyunun içerisinde olmalı ve takım arkadaşlarına da pozisyon hazırlamayı düşünmeli.

Yusuf Sarı biraz heyecanına yenik düştü. İlerleyen haftalarda takıma katkı sağlar diye düşünüyorum onda o potansiyel var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap