SON DAKİKA
SON DAKİKA


Defansa takviye lazım
26.08.2018

Trabzonspor ve Ankaragücü karşılaşması harika bir atmosferde ve taraftarların dostluk mesajları eşliğinde başladı. Ankaragücü kendi sahasında olmasına rağmen Trabzonspor’un yetenekli oyuncularının pas trafiğini kapatmak ve yetenekli oyuncuların top kullanmasını zorlaştırmak için takım halinde savunma yaptı. Bir bütün halinde hareket eden rakip Ankaragücü bunda da başarılı oldu.

Trabzonspor ilk yarıda topu oynayan ve maça hakim olan taraftı. Ancak istediği  baskıyı kuramadı. Bunda beklerin oyuna az katılması ve Ankaragücü’nün sahayı iyi kapatması etkili oldu. Bordo-Mavililer, duran toptan gelen gol ve Yusuf’un sağ çaprazdan kaçırdığı pozisyon dışında ilk yarıda etkili bir pozisyon yakalayamadı. Sağ taraftan gelen ortaya, ceza sahası içine sürpriz koşu yaparak topla buluşan Ricardo Faty, net bir vuruş ile durumu eşitledi.

İkinci yarıda etkili bir Trabzonspor beklerken, ilk yarı ya göre daha etkisiz ve daha isteksiz bir takım izledik. Ankaragücü biraz da kendine güvenin gelmesiyle oyunu kontrol altına aldı ve pozisyonlar yakalamaya başladı. Taki ikinci golü kalesinde görene kadar.

Ünal hocanın yapmış olduğu Abdülkadir-Anthony değişikliği, Olcay’ın sağ tarafa Yusuf’un da ortaya geçmesi hamlesi oyunu çözmüştü. Ama son dakikalarda hiç beklenmedik bir şekilde, duran toptaki adam paylaşımından yenen gol tüm moralleri bozdu. Karşılaşma da eşitlikle sona erdi. Trabzonspor 2 puanı son dakikada Ankara’da bıraktı. İki kere öne geçtiğin karşılaşmayı kazanamıyorsan, buradan ders çıkarmalısın.

Kucka’nın oyuna girdikten sonra ne yapmak istediğini ise anlamış değilim. Koca 5 dakikayı tek başına rakip oyunculara faul yaparak geçirdi. Trabzonspor’da sakat oyuncuların biran önce iyileşip takıma katılmaları gerekiyor. Çünkü kadro derinliği açısından Ünal hocamın hamle yapmakta zorlandığını görüyoruz.

Not: Trabzonspor’un defans hattının, geçtiğimiz sezona göre daha kötü olduğu düşünüyorum. Mutlaka bir tecrübeli transfer yapılmalıdır. Özellikle Hosseini güven vermiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap