SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yiğidi Öldür Hakkını Ver!
12.05.2020

Türkiye koronavirüs konusunda kim ne derse desin, dünyanın en başarılı ülkesi konumunda… Avrupa’nın birçok noktası salgına hazırlıksız yakalanırken, Türkiye felaketi gördü ve son derece hazırlıklı bir şekilde virüsü karşıladı. Süreç boyunca devletin tüm kurumları özveri ile çalıştı.

Her şeyden önce kimse, kimsesiz bırakılmadı. On yıllarca imrenilerek bakılan Batı aklı, dibe vurdu.

İnsanlar hastanelere alınmadı… 21’inci yüzyılın en talihsiz kararları yine Avrupa’da verildi.

Ne acıdır ki, medeniyetin eşiğindeysen (!) ve belirli bir yaş üzerindeysen, ölmüşsün demektir!..

Evet, insanlar Avrupa’da ölüme terk edildi…

Salgın durdurulması öyle güç bir noktaya geldi, ölümler o kadar arttı ki, 7 Nisan 2020'de İngiliz gazetesi Daily Mail İngiltere’yi kast ederek tarihi bir başlıkla okuyucularının karşısına çıktı… Neydi o başlık; “Avrupa’nın hasta adamı...’ Bu başlığı bir yerlerden hatırlıyoruz değil mi?

İşte o Avrupa’da tüm bunlar yaşanırken, Türkiye tüm insanlığın imdadına yetişmekle meşguldü.  Bütün dünya salgını seyrederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tespiti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile  tedavide kullanılan en az  bir milyon kutu ilacı alarak  depolayan tek ülke Türkiye oldu…

Önleyici tedaviye Türkiye’den erken başlayan var mı? Yok…

5 bine yakın Filyasyon ekibinin çalışması ve  temas taraması ile tespit edilen bulguları yakalayıp hastalığın ilk evresinde hemen Hidroksiklorokin ve ilave ilaçlarla tedaviye başlatmanın olumlu sonuçlarını bugünlerde daha net görüyoruz…

Ve yine Türkiye bu ilaçları hastalarına ücretsiz uyguluyor…

Yoğun bakım yatak sayımız yeterli olmanın çok ötesinde gururla söyleyebilirim ki, dünyada birinci sırada. Avrupa’nın ve ABD’nin hali ise ortada; İnsanlarına sahip çıkılmıyor, yaşlı bakım evleri ölüm evlerine dönmüş durumda… Tablo o kadar acı ve ağır ki; morg bulunamıyor, sebze halleri ve soğuk hava depoları morga dönüştürülüyor. Maske bulunamıyor, yoğun bakımları yetmiyor, insanlar hastane koridorlarında yatıyor… Yurt dışındaki insanlara ise sahip çıkılmıyor.

Türkiye ise;  yaşlılar sahipsiz bırakılmadı… Huzurevlerinde alarma geçildi… Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızı ülkelerine getirerek karantinaya alındı. 

Ve hiç bir Koronavirüs tedavisinde ücret alınmadı…

İşte arada ki fark…

Onlar ve Türkiye!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap