SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yasak sonrası ilk fotoğraf
10.02.2020

Türkiye’de 48 boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağı, 48 yıl boyunca konuşulacak boyutlara ulaştı. Marketle akın edenler, kuruyemişçiden fındık alanlar, sigara ve alkol stoklayanlar derken, illet virüs oradan, oraya sıçardı. 11 Mart’ın ardından salgına karşı başlatılan büyük mücadele, “2 günde aç kalacağız” endişesiyle yerle bir oldu. Yapılan hatalar, çiğnenen kuralları da beraberinde getirdi…
Bunların hepsi sosyal medya üzerinden 48 saat boyunca konuşuldu, tartışıldı.
Peki, yasağın ardından ortaya çıkan fotoğrafa baktık mı?
Sanki COVİD-19 salgını bitmiş gibi bir hava oluştu. İşi olan tamam, işi olmayan da soluğu sokakta aldı. Caddeler, sokaklar kalabalıklaştı. Dikkat ettiğim ve sokakta insanlarımızın da dikkat ettiği tek husus maske takmak. Maske takıp, sosyal mesafeni korumuyorsan, işin olmadığı halde sokağa çıkıp toplu taşıma araçlarını meşgul ediyorsan, taktığın maskenin de aldığın önlemin de bir önemi yok. Bu süreçte kendi izolasyonumuzu sağlamamız gerektiğini unuttuk. Sokağa çıkma yasağı başlayıp-bitince, salgının da sona erdiği kanısına varmamız bizi büyük bir felakete sürükleyebilir. Süreç içerisinde tedbiri elden bırakmamamız, rehavete kapılmamamız, önlemlerimizi daha da arttırmamız gerekiyor. Unutmamalıyız ki, bu salgını bitirecek bir aşı hala bulunamadı. Maalesef, şuan için virüsü ortadan kaldırabilecek bir ilaca sahip değiliz… Bu üzücü gerçeği aklımızdan çıkarmadan hareket etmeliyiz.
Ayrıca, yeniden sokağa çıkma yasağıyla ilgili kafalarda bir çok soru işareti var. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu konuyla ilgili olarak “Duruma göre değerlendirme yapacağız” demişti. Bu konuda devletin tüm birimlerinin gözü Sağlık Bakanlığı’nda… Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı analizlerin ardından bir karar verilebiliyor. Dünkü fotoğrafa bakılırsa, önümüzdeki günlerde yeniden bir sokağa çıkma yasağı kararı ile karşı karşıya kalabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap