SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye tarih yazıyor
30.04.2020

Koronavirüs salgını nedeniyle zorlu bir sürecin içine giren ve vaka sayısı bir milyon kişiyi geçen ABD’yi, Türkiye Cumhuriyeti yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla birlikte çok sayıda tıbbi malzeme Milli Savunma Bakanlığı’na ait A400M tipi kargo uçağı ile birlikte Amerika’ya gönderildi.  ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'ye teşekkür ederek, “Kriz zamanlarında NATO müttefikleri bir arada durmalıdır” diyerek ilginç bir çağrı yapmayı da ihmal etmedi!
Türkiye’yi zor süreçte ‘müttefik’ olarak nitelendiren ABD yönetimi, en kritik dönemlerde müttefik olarak işret ettiği Türkiye’nin yanında olmadı…
Tam tersine hep karşısında durmayı tercih etti.
Suriye konusunda her defasına yalnız bırakılan Türkiye, terör örgütlerine karşı da tek başına mücadele etti. İçeride ve dışarı da bulunan terör odaklarını hedef aldığımız her dönem, ABD hep karşımızda oldu. Türk tankları, uçakları terör kamplarını hedef aldıkça, yukarıda ‘çağrıda’ bulunan Pompeo isimli Dışişleri Bakanı sürekli Türkiye aleyhinde açıklama yapmaktan geri durmadı.
Yine aynı ABD yönetimi, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne saldırıda bulunmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışan YPG’yi terör örgütü olarak tanımadı, havadan ve karadan silah sevkiyatı yaptı!
***

Geriye dönüp baktığımızda Resulayn, Afrin gibi şehirlerde Mehmetçiğin yaptığı operasyonlarda, askerimize doğrultulmuş ABD yapımı çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş, bu ağır silahların ABD ordusuna ait olduğu tüm dünyaya gösterilmişti.
Sınır ötesinde ABD menşei silahlar ele geçirmemizin yanı sıra, sınırlarımız içerisinde bulunan şehirlerimizde de yine dönem dönem ABD yapımı roket atarlar ve otomatik silahlar örgüt sığınaklarında tespit edilmiş ve kahramanlarımız tarafından muhafaza altına alınmıştı.
Yine Türkiye’yi müttefik olarak gösteren ABD yönetimi, FETÖ terör örgütünün bir numarası olan F. Gülen isimli haini, hala saklamakta ve onu beslemektedir. Geriye dönüp baktığımız da ABD her zaman Türkiye’nin yanında görüntü vermiş ama her dönem kullandığı kuklalarıyla birlikte bizi arkamızdan hançerlemiştir.
***

Bugün, ABD’ye yapığımız yardımı tarihin yazmasını temenni ediyorum. Hiç unutulamamalı!
Şöyle ki; 2’inci dünya savaşından sonra ABD tarafından ortaya konulan Marshall Planını hatırlatmak isterim. Bugün tarih kaynaklarına baktığımızda ekonomik destek adı altında Türkiye gönderilen o meşhur süt tozları Türk çocuklarına zorla içirilmişti. Süt tozlarının içerilmesinin ardından Türkiye’de ‘çocuk felci’ salgını başlamış, salgının ardından yine ABD tarafından Türkiye’ye milyon dolarlar karşılığında aşılar satılmıştı. O dönem yaşayanların hatıratlarında dönüp baktığımızda durumun vahameti ap açık ortadadır.

Türkiye ise tüm bunlara rağmen, kendisine yakışır büyüklüğünü gösterdi.
‘Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü…’ ilkesiyle dil, din, ırk, bayrak ayrımı yapmaksızın 55 ülkenin yardımına koştu. Tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği 2020 yılı, ülkemiz adına bir milattır, kısa bir hikaye değil gerçeğin ta kendisidir. Bu süre içerisinde Türkiye’nin gösterdiği dik duruş gelecek nesillere uzun uzun aktarılmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap