SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon’da seçim!
14.09.2022

2023 seçimlerine az bir süre kalınca, “Trabzon’da hangi partiden, kimler milletvekilliğine soyunur, listelerde hangi isimler olur” sorusu neredeyse her sohbette kulaktan kulağa sorulmaya başlandı.
Şunu hemen ifade edeyim ki hem AK Parti’de hem İYİ Parti hem de CHP’de aday adayı bolluğu yaşanacak. Çok sayıda kişi bu partiler için başvurusunu yapacak… Hazırlanan birçok isim var.
Diğer yandan MHP, Saadet… Harıl harıl çalışıyorlar. DEVA ve Gelecek Partileri... Hepsi Trabzon’da teşkilatlandı ve 2023 seçimlerine kenetlendi. Zafer Partisi gençlerle yol yürümeyi tercih ediyor. Neredeyse her duvarda, her durakta Ümit Özdağ’ın fotoğrafı var.
Heyecan her partinin koridorunda hissediliyor.
Peki başı çektiği öngörülen AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin milletvekilliği listelerinin 1’inci sıraları yani sahadaki yıldızları kim olacak?
AK Parti 1’inci sıra: Berat Albayrak
CHP 1’inci sıra: Sibel Suiçmez
İYİ Parti 1’inci sıra: Yavuz Ağıralioğlu…

Bu sıralama olur. Konuşulmaya başlandı bile.
AK Parti’nin yine önemli isimlerinden biri olan Vehbi Koç’un da listede yer alacağı kesin gibi. Koç ve  Albayraklı liste, Trabzon’da seçimi daha da heyecanlı hale getirecek.

Peki CHP’de?


Sibel Hanım kaptan köşküne geçince, milletvekili Ahmet Kaya liste dışı mı kalır? Bence kalmayacak. Çünkü Kaya da Kemal Bey’in çok güvendiği isimlerin başında. İsterse ikinci sırada yerini alır. Yerini alırsa CHP sahaya daha güçlü iner…

İYİ Parti hareketli…


Yavuz Ağıralioğlu, çok sevdiği memleketi Trabzon’a arada bir sessiz sedasız gelir gider. Çaykara’ya iner çıkar. Son yaptığı HDP çıkışlarıyla Trabzonluların gönlünde taht kurdu. İYİ Parti koridorlarında Trabzon’a gelebileceği seslendirilmeye başlandı. İYİ Parti Trabzon’da 1’den fazla kişiyi Ankara’ya göndermek istiyor. Onlar için, 2’de, 3’te olmuşsun önemli değil… O nedenle Ağıralioğlu Trabzon gündemine bomba gibi düşebilir… Ağıralioğlu gelirse Örs de mutlaka onunda yanında listede olur. Bekleyip, görelim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap