SON DAKİKA
SON DAKİKA


THY ne bekliyor?
10.08.2022

Trabzon, Trabzon olalı uzun süredir böyle yoğunluk görmemişti. Pandemi sonrasında adeta turizm patlaması yaşandı. Arap turistler, gurbetçiler derken, Trabzon beş yılın ardından ‘Astoria Grande’ adlı kruvaziyer gemisini limanda ağırladı. 327 Rus ve 403 mürettebat kente yayıldı. Görünen o ki, Trabzon ve bölge illerinde turizm pastası her geçtiğimiz yıl büyüyor ve büyümeye devam edecek. Peki bu büyüyen pastada Trabzon, Rize ve Giresun kentleri turizme ne kadar hazır? Öncelikle havaalanlarımızın durumuna bir bakalım.

**

270 kilometreye 3 havalimanı (Trabzon, Ordu-Giresun, Rize Artvin Havalimanları) düşen bir bölgeden bahsediyoruz. Dış hatlardan ortalama 25 uçak Trabzon’a geliyor/gidiyor. Fakat aynı turizm sirkülasyonu iç hatlardan da yaşanıyor. Yani Suudi Arabistan’dan, Bahreyn’den ve diğer ülkelerden İstanbul veya Ankara’ya gelen turist, Trabzon’a uçmak istiyor. İstiyor istemesine de, istemekle olmuyor ki! Bilet bulamadığı için, kente gelemiyor.

**

Tabii turist kadar, yerli halkta bilet bulamamaktan şikayetçi. Cenazesi olan, acil işi, iş seyahati yapmak isteyen ve günü birlik İstanbul’a gidip/dönmek isteyen bir vatandaş mümkün değil bu istediğini yerine getiremiyor. Çünkü bilet yok! Turizm patlamasının yaşandığı, havalimanının dolup taştığı Trabzon’a bilet bulamamak anlaşılabilir bir durum değil. Günde yaklaşık ortalama 15 uçak İstanbul’dan Trabzon’a geliyor; İstanbul’dan Rize ve Ordu’ya da 6’şar uçak bu seferi düzenleniyor. Yetiyor mu?

Yetmiyor,

yetmiyor,

yetmiyor!

Peki, Türk Hava Yolları sefer sayısını artırmak için ne bekliyor? Artırmamak için, geçerli bir sebep varsa da açıklamasını istiyoruz… Öyle ya! Vatandaş dertli… Bilet ateş pahası olmasına rağmen istekli. Artırın artık seferleri.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap