SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sel,heyelan... Şimdi de kuraklık!
6.09.2022

Su akar Türk bakar derler ya. Bir tarafta doğu Karadeniz’in derelerine gelişi güzel yapılan HES projeleri, diğer tarafta bölgenin eşsiz doğasına bir bıçak gibi saplanan taş ocakları… Görünen o ki, artık bakacak suyumuz dahi kalmayacak!
Çok acı, ama gerçek…
Türkiye’nin yıllık ortalama 2 bin 400 kilogram yağış oranıyla en çok yağış alan ili olan Rize’de, 2022 yazı itibariyle su sıkıntısı baş gösterdi.
Eyvah, Eyvah! İş o kadar ciddi ki, Rize Belediyesi’nden jet hızıyla ‘su tasarrufu’ çağrısı yaptı.

Doğu Karadeniz’de yıllık toplam yağış 2 ton.
Eğim nedeniyle, yağan yağmur, derelerden hızla denize ulaşıyor.

Bir süre yağmur yağmayınca da, kuralık baş gösteriyor.

Bu tür uzman bilgisine dayalı veriler ortadayken, Doğu Karadeniz’in engin derelerinin üzerine gelişi güzel Hidro Elektirik Santralleri kurmak bir intihar değil de nedir?
Ormanları tahrip edip taş ocağı yapmak hangi aklın ürünüdür?
Öyle ya…

Ne çabuk unuttuk sel ve heyelanlara verdiğimiz onlarca canı?
Şimdi de, ülkenin su cennetinde ‘susuzluk’ ortaya çıktı.
İş işten geçmesin, önemler alınsın.

Son eyvah para eder mi?

**

Trabzon için

Tramvay vakti!

Trabzon kenti çok bekledi, çok istedi ve hak etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce Ulaşım Master Planı’na aldığı raylı sistem projesi (tramvay) ile ilgili en kritik adım bu hafta atılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu hafta içerisinde önemli bir aksilik olmazsa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile projeyi görüşecek… Başkan Zorluoğlu’nin amacı projesi görev süresi içerisinde kente kazandırmak. Eğer yapılırsa, işte Trabzon o zaman büyükşehir statüsüne kavuşacak… Bekleyip görelim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap