SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayallerin mimarı
18.06.2020

Makam ve mevkii geçici, insanlık kalıcıdır. Bana göre, bu düsturdan ve bu düşünceden sapmayan bir kişi; hangi mevkii de olursa olsun son derece insanidir ve manevi ruhu yüksektir. 
Bugün, Trabzon’un Of, Gümüşhane’nin Köse ilçelerinde olduğu gibi Türkiye’nin bir çok yerinde görev yapmış ve Tunceli’ye vali olarak atandıktan sonra şehirde adeta tarih yazmış Tuncay Sonel’den bahsetmek istiyorum.
Adını, Tunceli’ye giden arkadaşlarımızdan duyduk, muhabbetine basın yoluyla aşina, Tunceli halkıyla arasında kurduğu kopmaz bağa ise dün şahit olduk.
Önceki gün yayımlanan kararname ile 41 ilin valisi değişti. Kararname kapsamında Tunceli Valisi Tuncay Sonel’de, Ordu Valiliği’ne atandı.
Hiç şüphesiz; Tunceli’nin dönüşümde öncü oldu. Her şeyden önce devleti bölgede en iyi şekilde temsil etti. Namını, sağır sultan duydu!
Sıra dışılığı, fikirleri, insani yönü ve enerjisi çok yüksek olacak ki; dün kendisi için düzenlenen veda töreninde göz yaşları sel olup aktı.
Tunceli halkı, bir devlet adamından ayrılırken, ağladı!
Bir evlat askere gönderir gibi, anne/baba çocuğunu uzak diyarlara uğurlar gibi, valisini son kez bağrına bastı. Veda törenin de Tuncelili bir çocuğun elinde tuttuğu pankart, Tuncay beyin bölgede temelini attığı ve inşa ettiği geleceğin göstergesi gibiydi…
Pankartta aynen şöyle yazıyordu, “Yolun açık olsun, hayallerimizin mimarı…”
Bugün hangi mevkii de olursanız olun, böyle bir övgüye mazhar olmuyorsanız bir şeyleri eksik yada yanlış yapıyorsunuz demektir.
Bir devlet adamını bu cümleden başka ne mutlu edebilir ki?
**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Doğu ve Güneydoğu’da son yıllarda yapılan çalışmalar, bugün Tuncay Sonel örneğinde görüyoruz ki meyvesini veriyor. Çocukların terörle yoğurulduğu değil, eğitimle büyüdüğü bir coğrafya yeşeriyor, yeşermeye de devam ediyor!
Bu vesileyle Tunceli’de yaptığı başarılı çalışmaların ardından görev yaptığı şehirde unutulmaz bir iz bırakarak Ordu Valiliği’ne atanan ve Tuncelili kardeşlerine ‘Artık Ordu’da da bir eviniz var’ diyen ‘Hayallerin mimarı’ Tuncay Sonel’e; bölgemizin incisi olan şehrimiz Ordu’ya hoş geldin diyorum. Şehirde yapacağı çalışmalarını merakla bekliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap