SON DAKİKA
SON DAKİKA


Geleceğe Dair...
21.04.2020

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar geçtiğimiz hafta içi çok konuşuldu. AK Parti’de 2016 yılında yaşadığı istifa sürecindeki ayrıntıları kendi penceresinden kamuoyu ile paylaştı. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’ni kurduğu günden bugüne AK Parti’de yaşadığı anıları anlatmaktan olacak ki, millet adına ortaya henüz bir proje koyamadı. Peki Davutoğlu ne dedi? AK Parti’den ayrıldığı süreç ile ilgili olarak bir televizyon programında demeç veren Davutoğlu, “İlk defa söylüyorum burada… Bütün teşkilatlar ‘İzin verin sizinle birlikte istifamızı verelim’ dediler” dedi. Hatta tüm il başkanlarının bu duruma destek verdiğini de söyledi.
Davutoğlu’nun o dönem birlikte çalıştığı ve hala görevine devam eden birçok il başkanı var. Bunlardan biri de AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi… Kendisi twitter üzerinden Davutoğlu’nun açıklamalarına cevap vermiş, “Böyle bir şey yok, zan altında bırakıldık” demişti. Yine de ben kendisiyle telefonda konuyla ilgili bir görüşme yaptım. Revi, Davutoğlu’nun demecini hatırlattığımda ‘İlginç’ diyerek sözlerine başladı.
Revi, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, burada odun yok ki, ateş olsun; duman olsun… Kendisinin görev yaptığı dönemde ben de il başkanıydım. Bu konu (istifa) hiç konuşulmadı bile. Biz en baştan beri liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındaydık, yanında olmaya da devam edeceğiz!” dedi.

Haydar Revi gibi şuan görevde olan- olmayan birçok il başkanı da Davutoğlu’nun sözlerini ‘yalan ve iftira’ diye nitelendirdi. Davutoğlu, daha önce de yaptığı açıklamaların neredeyse tamamında AK Parti’nin iç yapısından anekdotlar paylaşmış, parti içinde bulunduğu dönemde yaşanan bazı süreçleri kamuoyuna anlatıp bu konular üzerinden eski partisine eleştiriler yağdırmıştı. Benim merak ettiğim, Gelecek Partisi’nin kurulma amacı millete hizmet mi, yoksa istifa ettiği eski partisine karşı polemik üretip saldırmak mı? Gerçek bir siyasi parti ülkesinin yönetiminde söz sahibi olmak, vatandaşı için proje ortaya koymak istiyorsa “GELECEK” adına çalışmalı ve üretmeli. Siz ülkeniz için proje üretmek yerine, daha sürecin en başından polemik oluşturmayı tercih ediyorsanız maça 3-0 mağlup başlıyorsunuz demektir. Şunu hatırlatmak isterim ki büyük bir ilim adamı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ‘hocam’ diye nitelendiren bir genel başkanın, siyasetin de ‘hizmet’ aracı olduğunu unutmamalı. Çünkü rahmetli Erbakan, her sözünde siyaseti bir mücadele, bir hizmet aracı olarak görmüş, çalışmanın üretmenin bir kolu olarak talebelerine ve çalışma arkadaşlarına böyle aktarmıştır. Demem o ki, siyasette bir eleştiri yaparken, yanında millet adına çok sayıda çalışma ortaya koyduğunuzu da belirtmeniz gerekir. Çünkü siyaset gemisi sadece polemik ve tartışmalarla yürümeyeceği aşikardır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap