SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gazi Meclis'in çatısı altında
23.04.2020

23 Nisan 1920…
Yüce Türk milleti muhteşem bir güne uyanmıştı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türk milletinin bağımsızlığını, iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’ni açmış, halkın egemenliği resmen ilan edilmiştir.
Yine büyük önder ve Başkomutan Mustafa Kemal, bugünü eşi ve benzeri olmayacak bir şekilde, 23 Nisan 1924 tarihinde tüm dünya çocuklarına armağan ederek, bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu kararla birlikte bugün, tüm dünya çocuklarıyla ayrım yapmaksızın omuz omuza bayram kutlayan tek ülke Türkiye’dir.
Bu gururu bugün iliklerimize kadar yaşıyor, milletin egemenliğini ilan etmesinde öncü olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onunla birlikte mücadele eden büyük Türk milletinin kahraman evlatlarını onur, gurur ve rahmetle yad ediyorum. Ülkemizin geleceği çocuklarımıza ise her yıl coşkuyla kutladıkları bir bayram diliyor, ülkesi için faydalı birer birey olmalarını temenni ediyorum.
…Ve buradan, milletin temsilcileri olan milletvekillerine seslenmek istiyorum;
Ulu meclis, kavga arenası değil millete hizmet alanıdır.
Yumruklaşacağınız ring değil, bağımsızlık sembolüdür.
Gazi’dir, kahramandır ve ülkemizin kalbidir.
Orada riya yoktur, millete hizmet vardır.

Mecliste dedikodu yoktur, mücadele vardır.
Şahsi çıkar yoktur, kayıtsız-şartsız milletinçıkarları vardır.
Gazi mecliste tehdit etmek yoktur, tam bağımsızlık vardır.
Milletin sorunlarını dile getirmek, halkın derdiyle dertlenmek, demokrasi vardır.
Milletvekilleri, milletin vekili olduğunu unutmamalı, her tartışmada kavgaya tutuşmamalı ve Türkiye’de kendileri örnek gösterilmelidir. Dünya’nın gözünün, kulağının olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yakışan da budur… Kavga etmeyin, milleti temsil edin!

**

23 Nisan 1979…

23 Nisan’ın bizim için diğer bir önemi de Karadeniz Gazetesi’nin kuruluşu olması… Bugün, Türkiye’nin en büyük gazetelerinden biri olan Karadeniz’in 42’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Türk basınında büyük mücadelelerle bugünlere gelmiş olan gazetemizde, siz değerli okuyucularımıza geçmişte olduğu gibi bugünde en doğru ve güncel haberleri ulaştırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bugünlerde, Yönetim Kurulu Başkanımız, Devlet eski Bakanımız, Trabzonspor Onursal Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz ve İmtiyaz Sahibimiz Soner Yılmaz’ın verdiği büyük destek ile birlikte okuyucularımızın yanında olmanın gururunu yaşıyor, onlardan aldığımız güç ile yolumuza dolu dizgin devam ediyoruz. Atatürk ilkelerinden sapmadan, milletin yanında dimdik duran daimi amiral gemi Karadeniz Gazetesi’nde görev yapmaktan onur duyuyor, büyük çınara nice yıllar diliyorum.

**

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ardından 11 ayın sultanı Ramazan ile buluşmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan’da salgın nedeniyle bayram kutlamaları kısıtlı bir şekilde yapılıyor. Fakat biz her zaman bu coşkuyu iliklerimize kadar hissediyoruz… Ramazan’da da aynı şekilde toplu iftar, sahur ve uzun uzun sohbetler bu yıl olmayacak. Bugün, anlıyoruz ki her şeyin kıymetini bilmemiz gerekiyor… Bu vesileyle sevdiklerimizin sağlığı için alınan tedbirlere riayet edelim, evde kalalım… 
Hepimiz için huzur ve sağlıkla geçireceğimiz bir Ramazan temenni ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap