SON DAKİKA
SON DAKİKA


Erken Seçim Hayal
4.06.2020

Son günlerin en çok konuşulan ve tartışılan konusu nedir diye soran olursa,  tereddüt etmeden 'erken seçim' diyebiliriz.

Bir taraftan muhalefet partileri erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunurken, diğer taraftan AK Parti, erken seçim iddialarının hepsine tek tek cevap veriyor. Hükümet sözcüleri, erken seçimin söz konusu olmadığı, seçimin tam vaktinde yani 2023'te gerçekleştirileceğini söylüyor.  Hatta, sorunun direkt muhattabı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da, tereddütsüz 2023'ü işaret ettikten sonra, bu tartışmalar ve karşılıklı söylemler anlamını bir kez daha yitiriyor. Böyle olunca; 'erken seçim' safsatadan öteye geçemiyor!

Muhalefet ise yine bu söylemlere karşın, 'Erken de olsa, baskın da olsa biz hazırız...' mesajı veriyor. Aslında ortada ne seçim var ne de seçime hazırlık.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylemleri üzerinden seçim devşirmeye çalışmak, meclis kulislerinde 'seçim olacak/olmayacak' iddiasına girmek ve Türk milletini altı boş söylemlerle yönlendirmek ne kadar doğru bir hamledir?

Kaldı ki Bahçeli erken seçim ile ilgili tavrını önce ki gün yaptığı, "Türkiye'yi erken seçime sürükleme kara propagandasına kulak asılmayacak" açıklamasıyla bir kez daha net bir şekilde ortaya koydu.

Tüm bu açıklamalara rağmen, Türkiye'nin bulunduğu pandemi dönemi de göz önünde bulundurularak, erken seçimi tartışmak ve gündemi meşgul etmek kime ne kazandıracaktır?

Erken seçim senaryosu yazılırken, gözden kaçırılan kritik noktalar var.

Bunlardan biri AK Parti'nin 2023'e kadar kendini yenileme sürecine girmesi...

Düzenlenecek olan kongreler, yapılacak olan birçok değişiklik var. Pandemi sürecinin ardından kendi içine dönecek olan AK Parti'nin olası bir erken seçim senaryosun içerisinde dahil edilmesi de ayrıca bir tutarsızlık.

Bunun yanında kabineden bazı bakanlarında değişileceği konuşulurken, hatta Cumhurbaşkanı Yardımcısına kadar kritik noktalarda değişiklikler yaşanacağı dilden dile dolaşırken bence 'Erken seçim' hayalden öteye geçemez.

Ancak şunu söyleyebilirim ki; 2023'de tüm partileri kıran kırana bir seçim yarışı beklediği tam anlamıyla bir gerçek!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap