SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir yiğit öğretmen
11.06.2020

9 Haziran 2017…
Aybüke Yalçın, 3 yıl önce karne günü, ‘Öğretmen oldum ben’ diyerek büyük bir heyecanla gittiği Batman’ın Kozluk ilçesinde, PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatının baharında şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Necmettin Yılmaz, Dilay Kerman, Erhan Çakmak gibi nice şehit öğretmenlerimiz ile birlikte o da memleketi için gençliğinden verdi. 

Mertti, gözü karaydı. Babası Aybüke’ye, ‘İstersen gitmeyebilirsin kızım’ dediğinde ‘Bayrağın dalgalandığı her yer vatandır’ deyip; yükünü tutup yüzünde bin bir gülümsemeyle varmıştı görev yerine. ‘Orada terör var’ diyenlere, ‘Ben gitmezsem kim gidecek’ cevabı veren 22 yaşındaki Aybüke’yi öldürdüğünü sananlar, çok yanıldılar!

Bugün Batman’da, Hakkari’de, Tunceli’de, Şırnak’ta ve Van’ın en ücra köylerinde Aybüke gibi gözü pek, korkusuz kahraman şehit öğretmenlerimiz sayesinde; onlardan bayrağı devralan öğretmenlerimizin öncülüğünde çocuklar geleceğe hazırlanıyor. Hem de en samimi ve en iyi şekilde…
Aybüke’nin şehit edilişinin 3’üncü yıldönümü hasebiyle tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, O köy ‘iptidai, ücra, terör var’ bahanesine sığınmadan kahramanca görev yapan tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

**
Bu vesileyle şunu dile getirmek isterim;

Aybüke öğretmenin ölüm yıl dönümünden bir gün önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şehirdeki önemli yatırımları gezmiş, Cudibey Ortaokulu’nun ve öğretmen evinin Trabzon’a yakışır yatırımalar olacağını söylemişti.
Öğretmen evini gördükten sonra, ‘Neden olmasın?’ dedik.

Trabzon’a yakışan, şehidinin adını yaşatmaktır diye kendimizce söylendik.

Şehrimizin kalbine yapılan bu özel yatırımlardan biri olan öğretmen evine ‘Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ ismin verilmesi sanıyorum ki; kimsenin muhalefet edeceği bir durum değildir. Aybüke’nin kanının döküldüğü o coğrafyada yıllarca memleketine en iyi şekilde hizmet etme çabası içinde olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bu konu da öncü olacağından, meclise sorulduğunda, meclisin tek yürek olup; tam destek vereceğinden hiçbir şüphem yoktur. Bu öneri gayet yerinde ve anlamlıdır. Milletin evladı;
Şehit Aybüke’nin ismi yeni yapılan öğretmen evinde verilmeli
22 yaşındaki öğretmenimizin ismi Trabzon’da yaşamalı ve yaşatılmalıdır.
Unutmayalım ki;
“Öğretmenler ölümsüzdür.
sadece bayrağı taşıyan el değiştirir...”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap