SON DAKİKA
SON DAKİKA


2012'den ders çıkarmadık mı?
19.11.2019

2012’deki faciadan sonra, ülkece 2019’da da yine bir faciayla karşı karşıya kaldık. Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 13 Kasım’da meydana gelen patlamada 1’i sivil 17 askeri personelin yaralandığı açıklanmış, saldırının terör kaynaklı olmadığı o gün Şanlıurfa Valisi Abdullah Er tarafından ifade edilmişti.

 

Dün bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Yapılan incelemeler sonucunda; olayın, mühimmatın mevsimsel değişiklik ve mevcut depolama koşullarından etkilenerek yapısının bozulması sonucunda reaksiyona girmesi nedeniyle meydana gelmiş olabileceği değerlendirildi.

 

Aslında bu değerlendirme, birliklerdeki büyük tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. Dikkatli bir şekilde depolanmayan, kontrolü sağlanmayan mühimmatlar, her an patlamaya hazır diyebiliriz. Bunun en acı örneğini yaşamış bir ülkeyiz.

 

Şöyle ki;

 

Türkiye, 2012 yılında Afyonkarahisar’da bulunan Türk Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda yaşanan patlamada 25 askerimiz şehit olmuştu.

 

Önümüzde bu kadar büyük bir acı tablo varken ve hala bu acının yaraları kapanmamışken, önemlerin alınmaması, tedbirsizliğin had safhada olduğunu göstermektedir. Birliklerin kalbi konumunda olan mühimmat depoları daha çok denetlenmeli ve kontrolü sağlanmalıdır diye düşünüyorum.

 

Bu konuda özellikle birlik komutanları önemlerini almalı. İşin ciddiyeti personele anlatılmalı. Aksi takdirde, acılarla boğuşmaya, yüreklerimiz yanmaya devam edecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap