SON DAKİKA
SON DAKİKA


Alice Harikalar Diyarında
3.05.2020

Tüm zamanların en bilinen kurgu romanı olan Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarında eserini bilirsiniz. Alice adında bir kız çocuğunun, bir tavşan deliğinden geçerek girdiği fantastik bir dünyada başından geçen hikâyeleri anlatır. Yaşadığımız son süreç de sanki Alice’in gözünden bize sunuluyor gibi. Korona deliğinden giren kahramanımız bize fantastik bir dünya sunuyor.

 

Başarı hikayelerinin ardı arkası kesilmiyor. Dünyanın ekonomisinin süper gücü, bir mektupla ülkemize "don't be fool (aptal olma)" yazan Trump’ın ülkesi yardımımıza muhtaçmış gibi PR çalışmaları…


Öyle ki bunu kullanmaya çalışan aklıevveller gönderilen yardım uçağıyla 20 yıl öncesinin durumunu kıyaslamaya kalkıyor da 99 depreminden sonra 45 bin kalıcı konutun halka dağıtıldığı günden bir bez maskenin dağıtımının becerilemeyişini dile getiremiyor.


Sanki her şey tamammış gibi hiçbir problemimiz yokmuş gibi masalsı bir dünya dillerinde dolanıyor. Ülkede 5 milyona yakın işsiz yokmuş gibi, asgari ücret açlık sınırının altında kalmıyormuş gibi ve çalışanların yüzde 50’si asgari ücretle çalışmıyormuş gibi, hemen her hafta işsizlik yüzünden kendini yakan, intihar eden vatandaş haberi çıkmıyormuş gibi, dolar 7 lirayı bulmamış gibi, küçük esnaf teker teker kapısına kilit vurmuyormuş gibi, çiftçiler gübre, yem ve mazot fiyatının altından kalkıyormuş gibi, gıda fiyatları halkı açlığa mahkum etmemiş gibi, asgari ücret faturalara yetiyormuş gibi, yani Alice Harikalar Diyarında’ymış gibi…

 

Açıklanan paketlerle patronlar sermayelerini korurken krizin faturası halkın üstüne bindiriliyor. Kayba uğramayan ‘aynı gemide’ki patronlar da 3 aylık ücretsiz izinle elemanlarını işten çıkarıp fırsatçılık yaparken 1100 liralık ödeneğe mahkum bırakılan işçiler faturaların altında daha da eziliyor. Koronavirüs genelgesiyle işyerini kapatan küçük esnaflar ise çalışmadan kira ödemeye devam ediyor. Sermaye desteklerle korunurken halk ise “Bakın ABD’ye yardım ediyoruz” reklamlarıyla avutulmaya çalışılıyor.


Beyaz tavşanın peşindeki bu fantastik dünya halkımızın gerçekleriyle örtüşmüyor…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap