SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeşilay haftası
29.02.2020

Yarın Yeşilay Haftası’nı kutluyoruz. 1-7 Mart alkollü içkilerin ve uyuşturucunun zararlarını bilen, bu konuda duyarlı bir vatandaş grubu 5 Mart 1920 tarihinde Hilali Ahdar Derneği’ni kurdu. Bildiğiniz gibi Hilal :ay sözcüğü ile eş anlamlıdır. Ahdar ise ;yeşil anlamındadır. Yani hilali ahdar’ın kelime anlamı ‘’Yeşilay’’dır. Yeşilay derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1-7 Mart arası ülkemizde yeşilay haftası olarak kutlanır .Yeşilay Haftası’nda alkollü içkilerin ve uyuşturucunun toplumumuza ,aile yapımıza ve bireylere verdiği zararlar anlatılır. Uyuşturucular alkollü içkiler içildiğinde insanı sarhoş eden, hareket ve düşüncelerini kontrol etmesini engelleyen her türlü içkidir.

 

Alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla bağımlılık yapar ,alkolik olunur ve bir çok hastalığa sebebiyet verir. Ülkemizde uyuşturucu maddelerin yapılması, satışı kullanılması, taşınması ve bulundurulması kesinlikle yasaktır. Bu yasalara uymayanlar ceza kanunlarımıza göre suç işlemiş sayılırlar. Topluluğumuzu, aile yapımızı içki ve uyuşturucudan kurtarmak için kurulan Yeşilay’ın simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Yeşilay derneği inin genel merkezi Yeşilay adlı aylık bir dergi yayınlamaktadır. Bu dergi düzenli olarak alkollü içkilerin, uyuşturucuların ,sigaranın topluma ve sağlığa olan zararları ile ilgili yayın yapmaktadır. Yeşilay haftası boyunca öğrendiklerimizi yaşam boyu unutmamalıyız ve uygulamamız gerekir. Çevremizde bu maddeleri kullanan ve bizim kullanmamızı isteyen kötü niyetli kişiler olabilir. Ancak biz; kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak durmalıyız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap