SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaşasın 23 Nisan
25.04.2021

Bu milletin kaderi 101 yıl önce bugün kaderi değişti.23 Nisan 1920’de meclis açıldı, milletin iradesi ve ulusun egemenliği tüm dünyaya ilan edildi. Ulu Önder Atatürk bu anlamlı günü çocuklara armağan etti.

Yıl 1920 millet, bağımsızlık için büyük bir mücadeleye başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yurt savunmasına göğsünü siper etti. Bağımsızlık ve millet egemenliği için o tarihi adımı atmanın da vakti gelmişti. Millet Meclisi’nin Ankara’da toplanması tarihi ise 23 Nisan 1920 olarak belirlendi.

O gün Ankara’da büyük bir coşku vardı. Mustafa Kemal ve milletvekilleri önce Hacı Bayram Camii‘nde cuma namazını kıldı. Dualarla ilk meclisin açılışını gerçekleştirdiler. Bir milletin kaderinin değişti ği 23 Nisan Türkiye’nin ilk bayramı ilan edildi. Bu tarihi gün 1922 ‘den itibaren Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Atatürk Türkiye’nin ilk milli bayramı 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. İlk çocuk kutlaması da 23 Nisan 1927’de Atatürk’ün himayesinde Ankara’da yapıldı. 1981’de kabul edilen kanunla bayramın adı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı oldu.

Ulu önder o gün arabasını çocuklara tahsis etti. Cumhurbaşkanlığı bandosu çocuklar için konser verdi, çocuk balosu düzenlendi. Sonra ki yıllarda ulu önder çocukları makamında ağırlayıp sohbet etti. İlk çocuk kutlaması da 23 Nisan 1927 de çocuk bayramı oldu.

Bayram Anadolu’nun yokluk içinde olduğu yıllarda kutlanmaya başlandı.23 Nisan her geçen yıl bayram coşkusu daha da arttı. Bu bayram da hastalık olmadaydı 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı bütün yurtta coşkuyla kutlanacaktı. Ankara’da Anıtkabir’de Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıkacaklardı. Ancak bütün çocuklar Ata’sına minnetini kalbinde hissedecek.

Bu duygu ve düşüncelerle herkesin bayramını kutluyor,23 Nisan sevincinin sürekli olmasını diliyorum.

Hayırlı hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap