SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turizm Haftası
13.04.2024

Turizm haftası her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında tüm  dünyada kutlanıyor.Amacı toplumda turizm bilinci  oluşturmak , iç turizmi canlandırmak , halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek.

 

Türkiye’de turizm haftası ilk olarak 1977 yılında kutlanmıştır .

 

Turizm haftasında tüm iletişim kanalları sayesinde etkinlikler düzenleniyor . Hafta boyunca radyo ve televizyon kanalları turizmin önemini belirten yayınlar yapıyor ve gazete ile dergilerde turizm konulu içerikler yer alıyor. turizm haftasının kutlanmasındaki en önemli amaçlardan biri ülkemizdeki turistik yerlerin tanıtılmasıdır. Zira bunun düzgün yapılması halinde turizmin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye’nin önemli yerlerinin tanıtımları yapılmaktadır. Okullarda turizim konuları işlenir, bu konuyla ilgili kompozisyon, resim, şiir yarışmaları düzenlenir kazananlara ödüller verilir. Yerli ve yabancı turistlerin devamlılığı turizmin devamını sağlamaktadır.

 

Turizm bütün dünya üzerinde önemle durulan bir konudur. Çünkü turist gezi için gittiği ülkeye ‘’ döviz’’ bırakır. Bu döviz o ülkenin ekonomik gücünü artıracaktır, o ülkede üretilmeyen tıbbi araç gereçleri, ilaçlar, makina veya petrol ürünlerine satın almak için döviz kullanacaktır. Bu sıraladıklarımız turizmin ekonomik getirileridir.

 

Kültür ve Turizm bakanlığı yurt ve dünya çapında yaptığı etkinliklerle Anadolu’nun kültür zenginliklerini ve doğal güzelliklerine tanıtmaya çalışır. Yurt içinde, yurt dışında çeşitli etkinlikler yapan kuruluşlarla işbirliği yaparak tanıtım çalışmalarının en etkin hale gelmesini sağlamak, kültür ve turizm Bakanlığının en önemli görevlerinden biridir.

 

İyi hafta sonları .

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap