SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turizm Haftası
18.04.2021

Ülkemizde her yıl düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Turizmin ülkelerin tanıtımında ve kazanımlarında önemli bir yeri vardır. Turizm bütün dünya üzerinde önemle üzerinde durulan bir konudur… Çünkü turist gezi için gitti ülkeye döviz bırakır. Bu döviz; o ülkenin ekonomik gücünü arttırmaktadır. O ülkede üretilmeyen tıbbi araç, gereçler ilaçlar, makine ve petrol ürünleri satın almak için döviz kullanılacaktır. Bu sıraladıklarımız turizmin ekonomik getirilmelidir. Turizmin olgusuna bir de turist açısından bakmak gerekir.

Turistik geziye çıkarken hangi istek ve amacı taşıyorsa onu bulabileceği bir ülkeye gidecektir. Fakat bunu yaparken rahat etmeye eğlenmeye öğrenmeyi ve yaşantısına zenginlikler katmayı da isteyecektir. Pandemi dolayısıyla ağır geçen bir mevsimin ardından belki ülkeler arasında seyahat olur düşüncesiyle şimdilerde turistlere ev sahipliği yapmanın hazırlıklarına hız verildiğine tanık oluyoruz. Turizmin mevsimlik bir çıkar sağlama zamanı gibi algılanması ülkemiz turizmine çok zarar vermektedir. Bir memnun turist bin memnun turist yollar. Pandemi dolayısıyla bir yıldan fazla süredir turizm sektörü çökmüş vaziyette. Bu sene iyi olacak düşüncesiyle kentimizde her yönüyle turizme hazırlanmaktadır. Yukarıda izah etmeye çalıştığımız sebeplerden dolayı 15-22 Nisan tarihlerinde Turizm haftası olarak kutlanmaktadır. Turizm haftasında okullardaki etkinliklerle, şehirlerde düzenlenen faaliyetleri ile medya kuruluşlarının katkılarıyla ülkemizin turizm gücünün artırılması için uğraşmalıyız.

İyi hafta sonları. 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE -MESAFE- HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap