SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tarihin en büyük felaketini yaşadık ve yaşıyoruz
13.02.2023

Türkiye olarak en büyük felaketi yaşadık. Kuzey hattı olmak üzere Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere 3 büyük fay hattında 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde meydana gelen depremlerde 10 kentimizi yıktı geçti.18.342 kişi ölü,74.242 yaralı(yazımı yazdığım saatlerde ki veriler) felaketin 5.gününde binlerce kişide enkaz altında. Tam bir felaket yaşandı ve yaşanıyor.

1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük depremle sallandık. Deprem bölgesindeki pek çok binada enkaz çalışmaları devam ediyor. Ölü ve yaralı sayısının nereye yükseleceğini bilmiyoruz.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ilk deprem 7.7 büyüklüğünde Hatay,Gaziantep,Malatya,Şanlıurfa,Osmaniye,Adana,Adıyaman,Elazığ,Kilis,Sivas ve Diyarbakır illerinde yıkıma ve can kaybına sebep oldu.

Daha sonra yüzlerce artçı depremle de 7.6 büyüklüğünde ayrıca bir deprem daha yaşandı hissedildi ve bir çok bina daha yıkıldı.

Birçok bilim akademisi üyesi en son depremden 3 gün önce yaptıkları uyarıları gündeme getirdiklerini söyleyerek hiç kimsenin bu uyarıları dikkate dahi almadığı görülmüştür.

Bu büyük felaket karşısında Türkiye kenetlendi. Millet olarak tek yürek olduk. Parti liderleri ve büyük kuruluşlar dayanışma çağrısında bulunup ‘’milletimizin yanındayız ‘’diyerek dünyada eşi emsali görülmemiş bir anlayışla, 85 milyon milletimizin tek yürek olarak ,dayanışma içinde  inşallah tüm yaralarımızı hızla saracak  ve bu felaketti birlik ve beraberlik içerisinde geçireceğiz.

Şehrimizi gezdiğimizde gördüğümüz manzara karşısında insanın gözlerinin yaşarmaması mümkün değil . Yüzlerce binlerce kişi toplanmış yiyecek, içecek kolilerini birleştirip kamyonlara yükleyip deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıkıyorlar.

Her yerden yardım geliyor, herkesi yasa boğan deprem felaketi halkımızı bir kez daha birbirine kenetledi. Doğudan batıya ülkenin 4 bir yanından seferber olan on binlerce vatandaş, depremzedeler için yardım malzemeleri toplamış ve toplamaya devam ediyor. Depremden etkilenen on ilimize  öncelikle battaniye, mont, kazak, bot, ilaç, çadır, ısıtıcı, bebek bezi, bebek maması, kuru gıda toplayıp deprem bölgemize yolluyorlar ayrıca iş makineleri jeneratörler de gönderiliyor.

Felaketin 100. saatinde enkazdan çıkarmalar devam ediyordu güzel haberler art arda geliyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap