SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sevme ve Sevilme Günü
15.02.2020

Dün sevgililer gününü kutladık. Nasıl kutladık? Geriye baktığımızda onlarca kadın katledilmiş, darp edilmiş, sakat bırakılmış bu nasıl bir sevgidir?

Sevgililer günü; her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Bir sevgi bayramıdır.

Sevgililer Günü’nde sevgilimize verilecek en güzel hediye ;ona sevgimizi göstermektir. Birbirimizi çok sevmeliyiz böyle olursa sevgimiz daimi ve kalıcı olur. Bir çıkar için sevgi; yalancı bahar gibidir, erken kaybolur, aldatıcı olur.

Bu nedenle sevgi sadece senede bir gün olmamalıdır. Sevmek ya da sevmeyi bilmek insanın kendisiyle barışık ve kendisini sevmesi ile başlar.

İnsanın anlayışlı, hoşgörülü, diğer canlı varlıklara karşı saygılı olması gerektiği gibi kalbi de sevgi, dostluk ve barışla çarpmalıdır. İnsanlar arasında din, renk ve ırk ayırımı yapmaksızın tüm varlıkları sevmeliyiz. Tıpkı Mevlana’nın ‘’Kim olursan ol gel’’ sözünde olduğu gibi.
Sevmek; insanın sevgisini paylaşmasıdır. İnsanların tümünde yürek gurur ve değişik yaratılış özellikleri olduğunu kabul edip insanları olduğu gibi sevmenin erdem olduğunu bilmektir.

Unutmayalım ki; insanın hissedebileceği en gerçek duygu sevgi ve vicdandır. Yaşamanın anlamı ve amacı da bu olmalıdır sizce de öyle değil mi?

Gerçek sevginin büyüsünü bilenler hep sevgiyle kalsın. Güler yüz ve tatlı dille her şey gönlünüzce olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap