SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sevgililer Günü
14.02.2021
Bugün Sevgililer Günü. Her yıl 14 Şubat; birçok ülkede kutlanan özel bir gündür.
Bugün de gerilere baktığımızda onlarca kadın katledilmiş, darbedilmiş, sakat bırakılmış. Bu durumda biz bu günü nasıl kutlayacağız; bu nasıl bir sevgidir?
Sevgililer Günü’nde sevdiğimize vereceğimiz en güzel hediye ona sevgimizi sunmamızdır. Bu nedenle SEVGİ sadece senede bir gün olmamalıdır. Her şeyden önce birbirimizi insanlığın gereği için sevmeliyiz, böyle olursa sevgimiz kalıcı olur. Çıkar için sevgi yalancı bahar gibidir erken kaybolur, aldatıcı olur. İlahi sevgi kalıcıdır.
Türkiye’de Sevgililer Günü 1981 yılından beri kutlanmaktadır.

Sevmek sözcüğü teorik bir kavram olarak doğaya ve diğer varlıklara zarar vermeden gelecek kuşaklara iyi bir ortam oluşturması ve iyi bir mirasın bırakılması için taraf olmaktır.
Çocuklarımızı kin ve düşmanlık duygularından uzak tutarak insanlara, doğaya ve hayvanlara karşı saygılı olması, tüm varlıkları sevmesi, koruması yaşatması, gelecek nesillere sağlıkla, dostlukla, sevgiyle teslim edebilmesi için onları eğitmek; yalandan, riyadan uzak, ahlaklı, saygılı yetiştirmek öncelikle bizim asıl görevimiz olmalıdır.
Sevmek, insanın sevgisini paylaşmasıdır. İnsanların tümünde yürek, gurur ve değişik yaratılış özellikleri olduğunu kabul edip; insanları olduğu gibi sevmenin erdem olduğunu bilmektir. 
Sevgili dostlar, 21. yüzyılda hala körpe dimağlara kin, nefret ve düşmanlık aşılayanlara; güçsüzün hakkını yiyenlere tabiatı yok edenlere karşı nerede olursak olalım hep karşı duralım.
Gerçek sevginin büyüsünü bilenler hep sevgiyle kalsın. Güler yüz, tatlı dil ve her şey gönlünüzce olsun.
İyi hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap