SON DAKİKA
SON DAKİKA


Piyasalarda yangın var
30.04.2023

Bir zamanlar tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye son bir yılda Avrupa’daki fiyatları üçe katladı. Bu fiyatlar karşısında vatandaş çaresiz durumda.

Türkiye’deki yüksek enflasyonun ardından alım gücü gün geçtikçe daha da azalmaya devam ediyor. Vatandaşların en önemli gündemi geçim derdi olurken Türkiye’nin gıda fiyatlarındaki artışı ile Almanya başta olmak üzere Avrupa’daki ülkelerden daha pahalı hale geldi.

Türkiye bu pahalılıkla Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. Son üç ayda dana etinin kilosu %70 arttı. Kuru soğan, patates bütçeleri zorluyor. Vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için tane ile alışveriş yapıyor. Sebze ve meyve fiyatlarına her geçen gün yeni bir zam daha geliyor. Bu kapsamda tarladan çıkan meyve ve sebzeler market ile semt pazarlarına gelene kadar fahiş fiyatları buluyor.

Pazarlarda her gün yeni bir zam haberi ile vatandaş fiyat artışına tepki gösterirken pazardaki esnafın da durumdan şikayetçi olduğu belirtiliyor. Söz konusu vatandaşın alışveriş yaptığı esnafa “Bizim bir suçumuz yok, kazancımız da olmuyor, fiyatlardan biz de şikayetçiyiz, biz de mağduruz” diyorlar.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi yüksek seviyesinin %20 altına düştü. Türkiye’de ise tam tersi yaşandı. Gıda fiyatları artmaya devam ediyor.

İyi hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap