SON DAKİKA
SON DAKİKA


Okul servisleri
5.09.2020

Corona, hastalık derken okullarda açılıyor. Okul servisleri memleketin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızı eğitim kurumlarına taşımak ve eğitim sonunda onları ailelerine, sıcak yuvalarına geri getirme sorumlulugunu taşıyan meslek sahiplerinin sorumluluk alanıdır .Bu sorumluluk bilinciyle hareket edenleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Ancak sorumluluk hissinden uzak şekilde sadece para kazanmak adına servisçilik yapanlara söyleyecek çok sözüm var. Elbette okul zamanı gün olmuyor ki servis arabaları kazası duymayalım. Bazı servis sürücüleri sorumsuz davranıyor .Çocuklarımız sürekli tehlike yaşıyor. Her yıl okul zamanları çok sayıda servis kazaları yaşanıyor ve okul yolunda çocuklarımız can veriyor.

Çocuklarımız ailelerinden ayrılırken onları eğitim için okula göndermiş olmanın huzurunu maalesef servis şoförleri yüzünden yaşayamıyorlar. Telefon her çaldığında acaba diye endişelenmekten yapamıyoruz. Servis şoförlerinin; taşımacılığı ek iş olarak yapmaları,başka bir işe yetişme endişeleri nedeni ve hızlı araç kullanmaları araç içinde ses limitini aşacak şekilde müzik dinlemeleri ayrıca alkollü ve çok hızlı araç kullanmaları olası bir kazaya davetiyedir.

Acaba; Her koltukta emniyet kemeri varsa bunların kullanılması zorunluluğu ve gerekliliği öğrencilere söyleniyor mu? Öğrenci servisleri sıkça denetleniyor mu? Servis araçlarının gerekli bakımları yapılıp kontrol ediliyor mu? Servis şoförleri yeterli eğitim, bilgi birikimi ve tecrübeye sahipler mi ? Bu konuda emniyet yetkilileri yeterli önlem almaktalar mı?

Okul müdürleri servis araçlarını ve şoförleri kontrol ediyor mu ?

Servis şoförlerinden sabıka kaydı isteniyor mu?

Sonuç olarak; mutlaka servis araçlarının kontrol sorumlusu olmalıdır. Servis yapacak olanlar da eğitim,tecrübe ,ahlak ve beceri gibi ciddi kriterler aranmalıdır.Emniyet birinleri sıkça servis araçlarını kontrol etmeli ve konuya ciddi bir şekilde eğilmelidir. Bütün öğrencilerimize coronasız ve başarılı bir yıl diliyorum.

3 temel kuralımızı unutmayalım.MASKE-MESAFE-HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap