SON DAKİKA
SON DAKİKA


Okul Servisleri
1.02.2020

Okullar açıldığında her gün konu okul servisleridir .Olumlu,olumsuz tenkit ve eleştiriler devam eder.

Okul servisleri memleketin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitim kurumlarına taşınma ve eğitim sonunda onları ailelerine geri getirme sorumluluğunu taşıyacak olan meslek sahiplerinin sorumluluk alanıdır.Bu sorumlulukla yaptıkları göreve verdikleri önemle hareket edenlere saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Ancak sorumluluktan uzak şekilde sadece para kazanmak için servisçilik yapanlara söylenecek çok sözümüz var.Her gün bir kaza ve sorumsuz davranışlar, yakınmalar.

Ben bir öğrenci velisi olarak ciddi anlamda endişe içerisindeyim .Çünkü velisi bulunduğum öğrenciyi okuluna taşımakta olan servis aracının her yıl 3-4 kez hafifte olsa kaza yaptığını öğrendim.Kaza olur olmaz diye bir şey yok fakat ihmal var mı yok mu o önemli.

Çocuklarımız evden çıkarken onları eğitim için okula gönderiyoruz fakat aklımızda hep bir soru işareti? Servis şoförü yüzünden acaba bir problem yaşayacaklar mı? Her telefon çalışında acaba diye endişe duymadan maalesef yapamıyoruz. Çocukların tümünün ;hepimizin çocukları olduğu unutulmamalıdır. Onlar yarınlarımızın ümitleri, huzur ve mutluluğunuzun çiçekleridir.Onları soldurmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle servis şoförlerinin aşırı hız yapmaları ve içkili olmaları hoş görülecek ya da af edilebilecek bir durum değildir.Sorumluluk taşıyanların gerekli hassasiyeti göstermemeleri durumunda servis şoförleri ile aynı vebali taşıdıkları bir gerçektir.

Her koltukta emniyet kemeri olması gerekmiyor mu?

Şayet emniyet kemeri varsa bunların kullanılması zorunlu ve gerekli değil mi ?Öğrenci servisleri sıkça denetleniyor mu ?Servis araçlarının gerekli bakımları yapılıyor mu? Bu konuda emniyet yetkilileri yeterli kontrolleri yapıyor mu? Okul müdürleri servis şoförlerini kontrol ediyorlar mı?

Sonuç olarak servisler için mutlaka bir sorumlu olmalı. Servis yapacak olanlar da ;eğitim, tecrübe, ahlak ve beceri gibi ciddi kriterler aranmalı.Emniyet görevlileri sıkça servis araçlarını kontrolden geçirmelidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap