SON DAKİKA
SON DAKİKA


Öğretmenler günü
29.11.2020

Gecikmeli olsa da bugün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Sevgili öğretmenim; millet sizden fikri, vicdani hür ve temiz; insan sevgisi ile dopdolu iman ve ilimle bezenmiş yüksek karakterli, ahlaklı erdemli süslü, hedefi ve gayesi yüksek olan nesiller yetiştirmenizi beklemekte. Millet sizlere güveniyor, geleceğin sizlerin ellerinde şekilleneceğine inanmakta. İnşallah bu beklentiler ve gayretiniz boşa gitmeyecektir.

Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Eğitici ve ilahi bir terbiyeci olarak tüm insanlığı eğitmek için gelmediler mi?

Bu kadar yüce ve şerefli bir mesleği ifa eden öğretmenlerimiz ne kadar övünseler azdır. Bizler bu kadar kutsal görevi yerine getiren, bizleri eğiten öğretmenlerimizin hakkını nasıl öderiz; bunu hiçbir düşündük mü acaba? Bizlere sınırsız bilgi sunan öğretmenlerimize minnettarlığımızın sınırı olmasa gerek, sizce de öyle değil mi?

İnsanoğlu var olduğu günden beri ilk oluşan mesleklerden biri de öğretmenliktir. Çünkü öğretmenlik her faaliyetin temelini oluşturmaktadır. Öğretmek mesleğinin temeli insanlığın var olduğu günlere dayanmaktadır. Bu nedenle ilk oluşan en büyük meslek öğretmenliktir.

Öğreten, belleten, eğiten ve yetiştiren bir insan olarak öğretmeni herhangi bir kişiyle kıyaslamak mümkün olmadığı gibi öğretmenlik mesleğini de bir başka meslekle ölçmek veya değerlendirmek çok anlamsız ve yersizdir.

Bir meslek düşünün ki insanı eğitmek de ona şekil vermekte en güzel ilmi ve ahlaki davranışları kazandırmakta, sonuç olarak da topluma ve geleceği etkilemektedir. Böyle bir meslek en değerli, en kutsal meslektir.

Ama gelin görün ki her yıl 24 Kasım’da kutlanan bugün de resmi ve özel kuruluşlar da bugünle ilgili çeşitli konuşmalar yapılır.

Ancak on binlerce atanamamış öğretmen, elinde öğretmen diploması olan binlerce kişi her türlü işte çalışmaktadır, yine de her yıl bütün branşlarda öğretmen yetiştirmeye devam edilmektedir.

3 ana kuralımızı unutmayalım: MASKE-MESAFE-HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap