SON DAKİKA
SON DAKİKA


Korona ve turizm
22.08.2020

Korona hastalığının bütün dünyada süratle yayılması gerek iç turizmi gerekse dış turizmi çok büyük ölçüde etkilemektedir. Turizm gelirlerindeki büyük düşüş cari açık rakamlarına da yansıdı. Yılın ilk 6 ayında 11 milyar dolar civarında cari açık gerçekleşti.Merkez Bankası’nın açıkladığı ödemeler dengesi 3.4 milyar dolar hizmetler dengesinde bu ay 294 milyon net açık gerçekleşmiştir.

Ağustos ayının ortalarına gelinmesine rağmen ülke genelinde kaydadeğer bir turizm hareketi ortaya çıkmazken sektörü sırtında taşıyan turizm çalışanlarının durumu giderek kötüleşmektedir. Sektörde çalışan işçilerin %80’inin iş bulma şansını kaybettiği görülmektedir.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada; Antalya’da çalışan 900 binin üzerinde turizm işçisinin %80’den fazlasının iş bulması mümkün değildir. Sezon açılmayacağı için çalışanların bir kısmı memleketlerine döndü. Antalya’da on otelden biri ancak açılabildi. Bu otellerde yarı personelle çalışıyor, esnaflar da dükkanlarını açamıyor.

2021 yılında turizm çalışanları corona nedeniyle ağır bir risk altında bulunuyor. İşletmelerde, tatil köylerinde, otellerde personelin izolasyon kurallarına uyuması söz konusu bile değil. 2020 sezonunu kaybettik, 2021’ide kaybetmeyelim.

Dileriz 2021 yılında korona hasta sayısında çok azalma olur ve geçmiş yıllarda olduğu gibi iç ve dış turizm canlanır, işsizler iş bulur, turizm şirketleri de ayakta durarak en iyi hizmetleri verirler.

Maskemizi çıkarmayalım.

Sağlıklı günler dileğiyle...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap