SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz'de doğaya ihanet
15.08.2020

 
Yıllarca yazıyoruz ama değişen bir şey yok. Bölgemizde asırlar boyu orman, deniz ve akarsularla o eski alışılmış yapılarla yaşamışız ancak son yıllarda yollarımız, ormanlarımız ve kıyılarımız rant uğruna bilinçsiz şekilde yıkılıp tahrip edilmiş. Bunun sonucu olarak da doğal güzellikleri, iklimleri ve tabii görüntüleri değişmiştir.

Çevre ve çevredekilere kulak asmayıp el değilmemiş, kazma vurulmamış doğal güzellikler yok edilmiş, bu doğa harikaları tanınmaz hale gelmiştir. Uzungöl’de, Ayder’de, yaylalarımızda bir facia yaşanıyor. 3500 civarında kaçak ve mühürlenmiş bina bulunurken 850’yi aşkın kişiye de imar kanunu ve tabiat varlıklarına muhalefetten dava açılmıştır.

Cumhurbaşkanımız, iki yıl önce bölgemize gelişinde; Uzungöl ve Ayder yaylası ile alakalı kentsel dönüşüm fikrini dile getirmiş, bölge yetkililerinden ve vatandaşlardan destek istemişti. Bölgedeki bütün belediye başkanları da bu fikre evet demişti.

Kentsel dönüşüm ile bu yöreler modern bir hale gelecek, turistik manada iyi bir altyapı oluşturulacak, ilçelerde ve dünyada örnek sayılabilecek bir turizm beldesi haline gelecekti.

Uzungöl’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 yılında hazırlanan; koruma amaçlı imar planı Bölge İdare Mahkemesi’nde halen devam etmektedir. TOKİ yetkilileri de Uzungöl’de etap etap kentsel dönüşümün uygulanacağını belirtmişlerdi.

Ancak geçen yıl imar barışı ile; yapılmış olan kaçak, imarsız ,yıkım kararı olan yapılar için imar affından faydalandılarak yukarıda bahsettiğimiz bu çarpık yapılaşma aynen kalmıştır. Dolayısıyla bu konuda konuşulacak bir şey de kalmamıştır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap