SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya engelliler günü
4.12.2023

Dünya Engelliler Günü her yıl 3 Aralık’ta kutlanıyor. Bu özel günde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amaçlanıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşamaları ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Ülkemizde eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farkındalıklara saygı gösterilmesi, mekansal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak yılın her günü onları anlamak için birlikte onlarla ilgilenmeliyiz.

Devlet olarak engelli bireylerin tüm yaşamsal aktivitelerinde kendilerine hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları tam bir diyalog ile gerçekleştireceğimizi belirtirken herkesin her an engelli olabileceği realitesinden hareketle tüm vatandaşlarımızdan duyarlılığı ile engellilerimize sağlık, mutluluk ve engelleri aşma azmi dilemekteyiz.

Türkiye’de bugün bilinen 10 milyonun üzerinde engelli var. Unutulmamalıdır ki herkes engelli adayıdır. Yoksa hafta nedeniyle yapılan konuşmalar, çözüm üretmediği sürece bu haftanın kutlanması da sadece formaliteden ibaret olur.

En büyük engel; sevgisizliktir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap