SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya Basın Özgürlük Günü
7.05.2023

Son yıllarda hukuk, adalet, eğitim, şeffaflık dahil her alanda olduğu gibi basın da erozyona uğratıldı. Dünyada demokratik ve özgür olmayan ülkeler arasına sıkışmış haldeyiz. Özgürlük demek gerçeğe ulaşmayı şeffaflığın içinde barındırır. Gazetecilikte zaten kitlelere bu gerçeği aktarmadan gazetecilik halkın gerçeklerinden haberdar olması için bilgi yayar. Bugün maalesef bunu baskıyla, korkuyla yıldırması söz konusudur. Medya bütün bu baskıcı davranışlar ve yönetim şekli ile köşeye sıkışmış durumdadır.
Basın özgürlüğü görev ve düşünceleri basın-yayın yoluyla açıklayabilme ve yayılabilme hakkıdır. Basın özgürlüğü Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde ilan edilen birçok ülke arasında kabul edilen bir haktır.
3 Mayıs 2023 tarihinde sınır tanımayan gazeteciler örgütüne (PSF) göre şu anda 180 ülke arasında Türkiye’nin 157. sırada gösterilmesi çok üzüntü vericidir. Bu yıl da basın özgürlüğünün önündeki engeller ve gazetecilerin giderek büyüyen sorunları ve birçok gazetecinin tutuklu olması düşündürücüdür. Hepimiz biliyoruz ki basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma doğru bilgilendirme görevi yapmalıdır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir’’ sözü çok anlamlıdır.
Sonuç olarak öncelikle basının özgürleşmesi için bugüne kadar bu uğurda hayatını kaybeden tüm basın şehitlerini anıyor, daha özgür demokrasili, daha çağdaş bir basın özgürlüğü gününde buluşmak ümidiyle tüm basın emekçilerinin “Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutluyorum.
Ayrıca 3 Mayıs Türk milliyetçileri için çok önemli bir gün olan Türkçülük Günü’nü de kutluyorum.
İyi hafta sonları…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap