SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 Mayıs dünya basın özgürlüğü günü
3.05.2020

Bu günün kutlanmasındaki amaç basının demokrasiyi korumakdaki rolünü uygulamak etik gazeteciliği ön plana çıkarmak ve dünyada basının aşırı sansür edildiği ülkelere bir mesaj göndermektir.

Sınır tanımayan gazeteciler örgütünün 2019 yılı raporunda Türkiye’nin 157. sırada gösterilmesi üzüntü vericidir. Bu yılda basın özgürlüğünün önündeki engeller ve gazetecilerin giderek büyüyen sorunlarının burukluğu içerisindeyiz.

Demokrasi açılımına soyunan siyasilerin bu durumdan ders çıkaracaklarını ummak istiyoruz .Yaşadığımız zamana göz attığımızda; basın sektörü için tablo iç açıcı değildir. Salt mesleğini yaptığı ve düşüncelerini özgürce ifade etmeye çalıştığı için öldürülen ya da tutuklu yargılanan meslektaşlarımızla ilgili soruşturma ve kovuşturmalar uzamaktadır.

Ayrıca ekonomik kriz gerekçe gösterilerek işten çıkarmalara hız verilmiştir .Siyaset ,medya ve sermaye ilişkilerinde karşılıklı çıkarları göz önünde tutularak gazetecilerin denetim işleri baltalanmaya çalışılmakta, gazetecileri iş takipçisi ya da tetikçi konumuna indirgeyecek uygulamalara kapı açılmıştır.Demokrasilerde toplumların özgür sesi olarak her alanda mücadele veren basının önünde bulunan engeller; basına yapılan saldırılar için bir tedbir alınmış değildir.

Düşünce ve ifade özgürlüğü önünde bulunan barikatların kaldırılması, demokratik bir yapının oluşturulmamasına bağlı olarak basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir.

Sonuç olarak ;öncelikle basının özgürleşmesi için bugüne kadar bu uğurda hayatını kaybeden tüm basın şehitlerini anıyor daha özgür, daha demokratik, daha çağdaş bir basın özgürlüğü gününde buluşma ümidiyle; tüm basın emekçilerinin dünya basın özgürlüğü gününü kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap