SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor Viraj Aşıldı!
9.02.2021

Trabzonspor için, kazandığı   takdirde ligin zirvesindeki ezeli rakipleriyle puan farkını 6’ya düşürüp, daha etkin biçimde şampiyonluk yarışının içinde olacağı bir maçtı. Bu nedenle bordo mavililer için çok özel bir anlam taşıyordu yeni Malatyaspor karşılaşması. Ancak özellikle ilk yarıda Trabzonspor bu beklentiyi gerçekleştirebilecek performansı gösteremedi. Bunun en büyük nedeni, kötü zemindi. Bu nedenle teknik kapasitesi yüksek oyuncularını bu devrede kullanamadı. Öyle ki ilk yarıda rakip kaleye tek isabetli şut atamadı. Zeminle ilgili sorun tabi ki Malatyaspor içinde geçerliydi. Dolayısıyla onlar da bu durumda olumsuz etkilendi. Böylece futbol kalitesi kötü bir ilk yarı ortaya çıktı.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar da olumsuzluklara tuz biber ekti. Düdüğü elinden düşmedi. Sanki her çaldığında düdük başına para alacakmış gibi olur olmaz pozisyonlarda oyunu durdurdu. Maçta olmayan tempoyu biraz da o düşürdü ve ilk yarının son düdüğünü çaldığında izleyenlere “iyi ki bitti!” dedirtti.

İkinci yarının hemen başında Bakasetas’ın güzel golüyle maçta her şey değişti. Tempo geldi, heyecan geldi. Özellikle Malatyaspor eşitliği sağlamak için yüklendi. Trabzonspor ise o bildik görüntüsüne büründü, savunmasına çekildi. Çıkmakta zorlandı. Ev sahibi ekibin tehlikeli her atağında, bordo mavili taraftarlar saç baş yolarken sahneye her zamanki gibi Uğurcan çıktı. Çok kritik kurtarışlar yaptı. Abdullah Avcı da bu durumu son bölüme kadar bizler gibi sadece izledi ve ondan sonra müdahalelerini yaptı. Değişiklikler kısa sürede kendini gösterdi. Savunma biraz olsun rahatladı. Uzatmaların son saniyelerinde o ana kadar ortada pek gözükmeyen Nwakaeme sahneye çıktı ve son sözü söyledi. Böylece Trabzonspor zorlu yarışta en kritik virajlardan birini daha kayıpsız aşmış oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap