SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaktın bizi Roma!
27.08.2021

Yaktın bizi Roma! Trabzonspor Avrupa Konferans Ligi Play Off turu rövanşında  Roma’ya karşı ilk 20 dakikada, bir başka deyişle rakibin ilk atak girişiminde golü bulduğu ana kadar maçın mutlak hakimiydi. Pozisyon üretemese de topu ayağında tutan, oyunu kontrol eden taraf olan bordo mavililerin tüm atak girişimleri rakip ceza alanına giremeden eridi. Bütün bunlara karşın Roma takımı ilk etkili atağında  Cristante’nin ceza alamı dışında savunma kendisini izlemekle yetinirken vuruşunda Uğurcan da kötü yer tutma dezavantajıyla topa müdahale edemeyince öne geçti. Böylece Trabzonspor’un  üstünlüğü de sona erdi, oyunda denge kuruldu. Ancak iki takım da ilk yarının kalan bölümlerinde skoru değiştirecek performansı gösteremedi. Trabzonspor ikinci yarıya da iyi başlayan taraftı.

İlk 45 dakikanın aksine rakip kalede çok etkili oldu. Ama kaleci Petricio Vitor Hugo’nun kafa vuruşunda ve Hamşik’in sert şütunda inanılmaz bir refleks gösterip gole izin vermedi. Buna karşılık Roma takımı oyunu yarı alanında kabul edip etkili kontrataklarla Trabzonspor kalesini yokladı. Önce Abraham ile direk engeline takıldı. Ardından Zaniola ile farklı ikiye çıkardı. Bordo mavililer turdan umudu kestikten sonra en azından bir gol bulma girişimlerini sürdürürken Roma takımı yine sessiz - sakin geldi ve El Shaarawy ile üçüncü golü buldu. Trabzonspor’un savunmasıyla yüzleşmesi gerektiğini hatırlattı. Zira dört pozisyonundan üçü gol oldu, birinde direk izin vermedi. Böylece Trabzonspor’un 2-1’in rövanşında Konferans Ligi hayalleri gerçekleşmedi, Roma’da son buldu ve kendi ligine dönmek zorunda kaldı.

Trabzonspor elendiği bu maçtan çok ders çıkarmalı. Savunmasız savunma yapıyor maalesef! Bu  kadar çok kolay pozisyon vermesi Avrupa’ya havlu atan Trabzonspor’un ligde ciddi rakiplere karşı çok başını ağrıtır.  Aynı şekilde hücumda da ne yaptığını,  ne yapacağını bilmeyen  ekip görüntüsünde. Bu maçta dikkati çeken önemli diğer bir husus da şu: İtalyan ekibinin her değiştirdiği oyuncu sahada çok etkili olurken, Avcı’nın değişikleri tam aksi oldu ve hiçbiri katkı sağlayamadı. Bunun yanında iki önemli futbolcusunun  sakatlanması da ayrı kayıp.  Roma’yı yakmaya giderken yanan taraf Trabzonspor oldu maalesef!Yaktın bizi Roma!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap