SON DAKİKA
SON DAKİKA


Üçte üç!
6.08.2021

Transferin en hareketli kulüplerinden Trabzonspor, hazırlık maçlarının ardından Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme turunun ilk ayağında Norveç Ekibi Molde’yi konuk etti. Bordo mavililer, hızlı başladıkları ve rakibi kendi yarı alanına hapsettikleri oyunun ilk bölümünde bol pozisyon üretti ve golü bulmakta gecikmedi. Bakasetas - Nwakame işbirliğiyle gelen golün ardından tempo anlamsız biçimde düştü. Rakip Trabzonspor ceza alanında kendini hissettirmeye başladı. Kısa sürede de savunmanın bir anlık boşluğundan yararlanarak eşitlik golünü buldu.

İlk yarının kalan bölümünde bir türlü tempoyu yükseltemeyen Trabzonspor ikinci yarıya inanılmaz baskılı başladı. Molde takımı adeta nefes alamadı. İnanılmaz pozisyonlar kaçtı ama Djaniny’nin ortasında savunmadan çıkan Vitor Hugo, mükemmel zamanlamayla yükselip takımını yeniden öne geçirdi.

Gariptir bu gol sonrası oyun yeniden ilk yarıdaki görüntüsüne büründü. Trabzonspor yine durdu. Molde rahat nefes aldığı gibi  yüklenmeye başladı. Yine Brynhildsen savunmanın ve Uğurcan’ın adeta uyuduğu anda bu kez topuğuyla skoru 2-2 yaptı.

Yeni transferlerin Germinho dışından pek varlık gösteremediği oyunun bundan sonraki kritik bölümünde Nwakame ile maçın adamı olabilecek performans sergileyen Bakasetas sahneye çıktı. Yunan yıldız Djaniny’in savunmanın arkasında usta işi bir pas atarak topla buluşturdu. Djaniny, Germinho’nun çok daha uygun  durumda kaçırdığı pozisyonu gole çevirdi.

Maçın bından sonraki bölümünü teknik adamlar oynadı! Molde Teknik Direktörü Erling Moe aksayan mevkilere 3 dokunuş yaptı. Abdullah Avcı bir asistten sonra gol de atarak moral motivasyonu tavan yapan Djaniny’i oyundan aldı ve Yusuf’u sahaya sürdü. Bu değişikliklerle Trabzonspor’un hızı kesildi Norveç takımı hareketlemdi ve eşitlik golünü bulmakta gecikmedi. 3 kez Trabzonspor kalesine gelen Molde üçte üç yaparken Bordo mavililer uzatmalarda kazandığı penaltı atışını Bakeiasetas’ın topu direğe nişanlamasının ardından rönanş için yakaladığı avantajını kaybetti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap