SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor'dan bu kadar!
27.12.2020

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın göreve gelişinin ardından, genel olarak kendi gücüne denk ya da eşit düzeyde 6 rakiple oynadı. Bu süreci 4 galibiyet 2 beraberlikle kapattıktan sonra ilk zorlu rakip Galatasaray ile karşı karşıya geldi.

Bordo mavililer açısından şanssızlık olarak değerlendirilebilecek durum iki önemli silahı Abdulkadir Ömür’den hastalığı, Ekuban’dan da son dakika sakatlığı nedeniyle maça çıkmak zorunda kalması oldu. Bu iki eksiklik Trabzonspor’un hücum gücünü çok olumsuz etkiledi. Konuk Galatasaray bordo mavililerin bu zaafından iyi yararlanıp, çok rahat hücum girişimlerinde bulundu. Çok tehlikeli olmada da pozisyonlar buldu. Trabzonspor giderek oyunda dengeyi kurdu ve rakip kaleyi zorlamaya başladı. Djaniny ve Vitor Hugo ile şans da yakaladı. Ama ilk yarı biterken sarı kırmızılılar, Emre, Oğulcan ve Arda arasındaki pas trafiğiyle golü buldu ve devreyi önde kapadı.

İkinci yarıda oyunu yönlendiren taraf Galatasaray oldu. Kısa sürede ikinci golü de bulunca çok rahat bir tempoda oyunu sürdürdüler. Vitor Hugo sakatlandıktan sonra duran toplardan da gol ümidini kaybeden bordo mavililerde hamle oyuncusu olarak oyuna giren Afobe tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Futbolu unutmuştu sanki.

2 farklı yenilgiyle girdiği son 35- 40 dakikada Trabzonspor’un aslında maçı çevirme şansı vardı ama sanki niyeti yoktu. Kötü orta sahasıyla galip bir takım gibi yan ve geriye paslarla adeta süre tamamladı. Bir Baker var, orta alanda ne yaptığı belli değil. Yerine alındığı Sosa’nın yarısı kadar katkı verse skor değişecek, ama yok.

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor da artık yenilgiyle tanıştı. Kaybetmemesi mucize olurdu. Bu yenilgiyle puan farkı 9’a çıkan zirveye yönelik bordo mavililerin bence hiç umudu kalmadı. Özetle Trabzonspor’dan buraya kadar diyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap