SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon istediğini aldı
23.02.2020

Beşiktaş için “ya tamam ya devam!” Trabzonspor içinse “kazanırsak işi oldukça kolaylarız!” anlamını içeren bu zorlu maça Hüseyin Çimşir, ideal kadrosundan iki önemli fireyle çıktı. Cezalı Obi Mikel’in yerine Doğan’a görev veren Çimşir, Nwakame’nin yokluğunda Sturridge - Ekuban ikilisinden Sturridge’i tercih etti. Sturridge’e bir anlamda, “İşte sana kendini yeniden kanıtlama fırsatı. Çık oyna senin maçın olsun!” dedi.

İki takım da temkinli başladı maça. Beşiktaş coşkulu tribün desteğiyle daha atak gözükse de, pozisyonsuz geçen 5 dakikanın ardından Sörloth sahneye çıktı. Orta alanda Atiba’dan  çaldığı topla başlattığı atağın finalinde Ndiaye’nin pasıyla ceza alanında buluşup, asli görevini çok şık bir vuruşla yerine getirdi.

Trabzonspor deplasmanda öne geçmenin avantajıyla bir süre oyunu denge de tutsa da ilerleyen dakikalarda Beşiktaş’ın tempolu oyununu kabul etmek zorunda kaldı. Orta alanda bir varlık gösterilemeyen oyunun bu bölümünde savunma yetersiz kaldığında beklendiği gibi Uğurcan sahneye çıktı. Yine çok kritik kurtarışlar yaptı. İlk yarıyı önde kapasa da Trabzonspor gibi bir takımın yaklaşık 35 dakika boyunca bu baskıyı kıracak önlemler alamaması dikkat çekti.

Aynı kadroyla ikinci yarıya çoktan Trabzonspor karşısında topu alan her Beşiktaşlı oyuncu orta alanı kolayca geçip ceza alanında tehlike yaratmaya devam etti. Çimşir bu duruma “dur” demek için büyük umutlar beslendiği halde yine yokları oynayan Sturridge’i oyundan aldı, Kamil Ahmet’le savunma güvenliğini artırmaya çalıştı. Ama daha yeni düzen oturmadan eşitlik golü geldi.

İşin garibi Beşiktaş baskısı devam etti. Hakem Fırat Aydınus’un da takdir haklarını lehine kullanarak destek verdiği Beşiktaş baskısı koşa süre sonra ikinci Beşiktaş golünü getirdi. Bordo mavili savunmanın dikkatsizliği, maçın en başarılı ismi Uğurcan’ın tutabileceği topu sektirmesini Vida affetmedi.

Çimşir, Ekuban kozunu kullanmayı takımı yeni duruma düştükten sonra hatırladı. Böylece Trabzonspor, temposunu kendi düşüren Beşiktaş önünde top yapmaya, rakip kaleye gitmeye başladı. Nitekim uzatmaların başlangıcında Ekuban’ın asistiyle Sörloth mükemmel bir vuruşla eşitliği sağladı. Böylece Trabzonspor, Sörloth’un golleriyle, Uğurcan’ın da müthiş kurtarışlarıyla bu zorlu kaçtan bir puanla ayrılmayı başardı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap