SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sivasspor’a Sörloth yetti!
17.02.2020

Doğru zamanda doğru yerde bulunmak, futbolun olmazsa olmaz kurallarının başında gelir. Bu maçta oynaması Tahkim Kurulu kararıyla mümkün olabilen Sörloth’un zorluk derecesi bu kadar yüksek bir maça neredeyse 1-0 önde başlamasını sağlayan gol öncesi yaptığı gibi. Orta alanda rakipten kaptığı topu takımına kazandırdıktan sonra markajda olmasına karşın birlikte koştuğu rakibin önüne geçerek ceza alanında Ndiaye’nin pasına gol vuruşu yaptı.

Bu gol maça tutuk başlayan takımını hareketlendirdi. İkinciyi bulacak fırsat da yakaladı bordo mavili takım, ama değerlendirmedi. Sonrasında temposu düştü. Ancak kötü gününde olan Sivasspor, Trabzonspor’un bu zaafından yararlanamadığı gibi kritik pozisyonlar bulan taraf yine ev sahibi ekip oldu. Tıpkı Guilherme - Da Costa işbirliğine kaleci Samassa’nın mükemmel refleksle müdahalesinde olduğu gibi. Temposuz maçta yine durmadı bordo mavililer, daha doğrusu Sörloth durmadı. Kendisini durdurmaya gücü yetmeyen Caner’e attırdı golü. İlk yarı Kuzeyin Kralı - Sivasspor mücadelesi şeklinde geçti desek durumu doğru tanımlamış oluruz.

Sörloth fırtınası ikinci yarının başlarında da sert esti. Norveçli oyuncu savunmadan top çıkardı, pozisyon hazırladı, pozisyon buldu. Takımının bu yarıdaki etkili futbolunun bir anlamda mimarı oldu. Diğer maçların aksine skoru yeterli görmeyi rakibini orta alanda karşılayıp hücum girişimlerinde bulunan ancak bundan sonuç alamayan Trabzonspor, son 15 dakikada daha bir iştahla üzerine gelen Sivasspor karşısında iki kez sıkıntı yaşadı. Ama Uğurcan takımının son direnen ismi oldu. Sosa’nın müthiş frikiği ve Samassa’nın mükemmel kurtarışının ardından uzatmaların son dakikasında savunmanın bir anlık dikkatsizliğinin faturasını Yatabare kesti.

Böylece Trabzonspor şampiyonluk yarışında en önemli rakiplerinden biri olan Sivasspor’u, Sörloth’un muhteşem oyunuyla ve 2-1’le geçerek liderliğe yükselip büyük bir engeli aştı. Yolu açık olsun...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap