SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önce Rize, sonra Trabzon!
1.03.2020

Üst düzey futbol yetenekleri olsa belki de birini, bir kaç dakikalık hüzünden sonra coşkuya dönüşen bu ortamda görebileceğimiz 34 ana kuzusuydu onlar. Hain saldırıların hedefi oldular, yüreğimizi dağladılar. Saygı duruşu, bir fatiha idi elimizden gelen. Bir de isimleri anons edildiğinde yürekten “Burda” diye haykırmak oldu. Nurlar içinde yatsınlar...

İçimizdeki onca buruklukla izledik iki komşu kent takımının farklı amaçlar için verdikleri mücadeleyi. Kaybeden Trabzonspor olursa şampiyonluk, Rizespor olursa kümede kalma yolunda ciddi yara alacaktı. Bu nedenle heyecan doruktaydı. Trabzonspor ev sahibi olma avantajına sahip olsa da, ilk yarım saatin hakimi konuk ekip Rizespor oldu. Oyunu kontrol eden, çok tehlikeli olmasa da pozisyon bulan taraftı yeşil mavililer. Çünkü Trabzonspor  önemli kozları Sosa, Guilherme ve Ndiaye’yi bir türlü oyuna sokamadı.

Bordo mavililerin giderek oyunda dengeyi kurduğu, rakip kalede etkili olmaya başladığı, Guilherme ile çok etkili bir pozisyon da bulduğu anlarda gelişen bir kontratakta konuk ekip golü buldu. Trabzonspor savunmasının yerleşim hatası yaptığı bu atak, Melnjak’ın gol vuruşuyla tamamlandı.

Hüseyin Çimşir, ilk yarıda bir türlü etkili olamayan orta alana müdahale ederek takımını ikinci yarıya çıkardı. Guilherme - Nwakame değişikliğiyle hücum gücüne katkı yapmayı planladı. Nwakame beklendiği gibi oyuna hareket getirdi. Bu oyuncu ilk 5 dakikada Ekuban’ı kritik paslarla pozisyona soktu. Ancak saman alevi gibi parladı - söndü Trabzonspor! Zira Rizespor kısa sürede dengeyi sağlayıp etkili oldu. Skoda, Boldrin ve savunmadan çıkan Talbi ile pozisyonlar da buldu. Sonrasında yeniden Trabzonspor’un üstünlüğüne tanık etmeye başladık. Nitekim Sosa etkili kullandığı ilk köşe vuruşunda Da Costa’nın bordo mavili forma altında golle tanışmasını sağladı. Sosa durmadı, bir diğer köşe vuruşunda da kale sahasını karıştırdı, topla son buluşan Ekuban muhteşem vurdu. Sosa duran toplarda coşmuştu bir kere! Nwakame’nin kazandırdığı penaltıda topu, ligin başarılı kalecilerinden Gökhan’ın uzanamayacağı yere bıraktı.  Bu maçın suskun golcüsü Sörloth, oyuna girdikten sonra adeta tek başına maçı çeviren Newakame’yi ödüllendirdi.

VAR incelemesiyle gelen Obi Mikel’e ikinci sarıdan kırmızı  kart ve Skoda’nın penaltı golüne Ndiaye’nin cevabı uzatmalara damga vurdu.

İlk yarıda konuk ekibin, ikinci yarıda ise ev sahibinin ağırlığını koyduğu karşılaşma ikisi penaltıdan 7 gol ve bordo mavililerin 5-2’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Böylece Trabzonspor bu galibiyetle şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap