SON DAKİKA
SON DAKİKA


Newton evine
18.10.2020

Geçen sezona damgasını vurmalarına karşın bu sezona kötü başlangıç yapan son şampiyon Başakşehir ile lig ikinciliğiyle yetinmek zorunda kalan Trabzonspor, Trabzon’da karşı karşıya geldiler. Nwakaeme ve Ekuban’ın sakatlıkları Flavio’nun da cezası nedeniyle, Newton’un sahaya çıkardığı kadroda tartışılır tercihleri oldu. Kamil Ahmet ve Safa Kınalı orta alanda üstlendikleri görevi yeterince yerine getiremediler. Kamil Ahmet rakibe orta alanda zorluk çıkaramazken Safa sık sık yerini kaybetti. 

Henüz bir gol dahi atamamış bir puanla puan cetvelinin son sırasında bulunan Başakşehir, eksik kadrolu bordo mavililer karşısında ilk yarıda ne yaptığını bilen, takım oyunu oynayan, dönen topları alan, ayağında topu tutan ve sonuç üreten taraf oldu. Trabzonspor ise tam tersi, futbolun çok basit gereklerini yerine getiremeyen taraf olarak lig sonuncusu rakibine mahkum bir ilk yarı oynadı. Nitekim Baker’in kaptırdığı topla başlayan hatalar zinciri Vitor Hugo ve Edgar ile devam edince ve İrfan Can’ın vuruşunu Uğurcan izlemekle yetinince konuk ekip ligdeki ilk golünü bu yarıda buldu.

Teknik Direktör Newton, ilk yarı kötü futbol sergileyen takımını herhangi bir değişiklik yapmadan sahaya sürdü. Bu tam da Okan Buruk’un istediği bir durumdu. Nitekim takımı etkili oyununu 2. yarının başlamasıyla sürdürdü. Çok geçmeden de Edin Visca ile ikinci golü buldu.

Newton oyuna bir saatlik süre tamamlandıktan sonra müdahale etti. Safa’yı aldı Djaniny’i sahaya sürdü. Üçüncü bölgeyi kalabalıklaştırdı. Bu hamle de sonuç vermediği halde uzun süre bekledi. Oysa ki Okan Buruk, üstünlüğü korumak takımını diri tutmak adına Mahmut Tekdemir, Crivelli ve Berkay’ı taze kuvvet olarak sahaya sürmüştü. 80’li dakikalardaki müdahaleleri sonuç vermeyince Newton’la Trabzonspor kendi sahasındaki üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı.

Yapılan onca transferlerden varlık gösteren olmadı. Yönetim hem transferde hem de hoca tercihinde yaptığı hataları görmeli. Özellikle hoca konusunu bir an önce düzeltmeli. Bir yerli teknik adamla yoluna devam etmeli. Yoksa çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap