SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne varsa eskiler de var
4.01.2021

Trabzonspor’un Karagümrük karşısında elde ettiği galibiyete eski oyuncuları damga vurdu.

Bu maçta özellikle Ekuban her iki yarıda sergilediği etkili futbolla 3 puanın alınmasında büyük rol oynadı. Bu maç da gösterdi ki Galatasaray’a karşı bu oyuncu forma giyebilmiş olsaydı, biz bir hafta boyunca yenilgiyi değil, belki de galibiyeti ve bordo mavili takımın üst sıralar için sinyal verdiğini konuşuyor olacaktık. Çünkü Ekuban, oyunu dikine oynayan, ne zaman ne yapacağı belli olmayan, yorulmak bilmeyen bir oyuncu. Bu özelliklerinin hepsini bu maçta kullandı.

Nwakame’ye gelince; o da kendini bulduğunda tutulması zor oyuncu. İlk yarıda ortalıkta gözükmedi. Bir kez adından söz edildi. Onda da Ekuban’ın filelere giden kafa vuruşundaki ofsayt pozisyonunda kaldı. Ama ikinci yarıda farklı bir Nwakame izledik. Daha 46. dakika dolmadan Serkan’ın ortasında sahneye çıktı. Çok şık golüyle kendini buldu. Karagümrük savunmasına zor anlar yaşattı. O da galibiyete Ekuban ile birlikte damga vurdu.

İki övgüden sonra kısa bir eleştiri: Uğurcan klasındaki bir kaleci o golü yemez, yememeli. Kurtardığı da oldu gerçi ama sanki heyecanı azalmış, oyuna tam konsantre olamıyor. Halbu ki kaptanlık pazubandı onda. Sorumluluğu büyük. Kısa zamanda kendini bulacağını düşünüyorum.

Galatasaray maçı sonrası kendini bilmezler tarafından sosyal medyada büyük haksızlığa uğrayan Abdulkadir Parmak, o olayları unutup maça yoğunlaştı. İyi de işler yaptı. Yine de geçen sezonki performansına henüz ulaşamadı. Abdulkadir Ömür oyuna sonradan girdi, Trabzonspor’un orta sahadaki direncini artırdı.

Eskiler böyleyken yeniler Edgar, biraz da Flavio dışında sanki sahada yoktular.

Karagümrük takımında önemli oyuncuların eksikliği Trabzonspor’un oyuna ağırlığını koymasında tabi ki etkili oldu. İki yarıda da Trabzonspor oyunu forse eden taraftı. Bu durumu sadece Karagümrük’teki eksiklerine bağlamak Avcı’ya haksızlık olur. Takımı toparlamış. Ara transferde yapılacak takviyelerle zirveyi zorlayacak bir takım oluşturacağı sinyalini veriyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap