SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötü oyuna bir puan!
5.03.2019

Ümraniyespor’un kupada kapadığı Avrupa kapısını ligde açık tutmak için üç puana şiddetle ihtiyacı olan Trabzonspor kalesini önce Pavelka sonra Trezeguet ve yine Pavelka. 25 dakikada tam 3 kez yokladılar. Bir de Perica’nın uçarak kafa vuruşu. Hepsinde Uğurcan’a takıldılar. O ana kadar rakip kaleye etkili gidemeyen bordo mavililer böylece maça kötü başlamış oldular. Bunda son dönemde takıma ciddi katkı yapan Abdülkadir Parmak ve sakatlık sonrası bir türlü kendine gelemeyen Sosa’nın orta alanı tümüyle Kasımpaşa’ya teslim etmelerinin, Novak’ın solda, zorunluluktan mevki değiştiren Hüseyin’in sağda  düşük performanslarının rolü büyüktü.

Rakip baskının artması nedeniyle oyunu yarı alanında kabul etmek zorunda kalan bordo mavililerin bu kötü anında imdadına Nwakame yetişti. Rakipten çaldığı topla tüm müdahalelere karşın ayakta kalarak çabuk çıkıp takımını öne geçirdi.

Bu golün direncini attıracağı düşünülen Trabzonspor beklentileri karşılamaktan çok uzaktı. Kasımpaşa baskısını sürdürdü. Veysel direği geçemezken, Weigneau’nun vuruşunda Uğurcan kalesinde devleşerek eşitlik golünü engelledi. Uzatmalarda yine bireysel çabalarıyla Nwakame devreye girdi ve kötü ilk yarının Trabzonspor lehine iki farkla kapanmasını sağladı.

Üzücü bir gelişmeyle hastanelik olan Mustafa Denizli’nin ikinci yarı sahaya sürdüğü Hafez ve Hajradinoviç iş birliği sonucu direğin dibinden autla sonuçlanan pozisyon ve Perica’nın şutunda Uğurcan’ın yine tek başına direnmesi bu 45 dakikanın da zor geçeceğinin işareti oldu. Nitekim Perica bu kötü oyuna faturayı kesmekte gecikmedi.

Tek farka düşünce skor olarak da tehlike çanlarının çaldığı Trabzonspor’da alternatifi bulunmayan Ünal Karaman, Abdülkadir Parmak - Vahit Amiri değişikliğini yaptı. Ardından Trabzonspor da rakip kalede gözükmeye başladı. Önce Nwakame, sonra da Rodallega’nın gol girişimleri sonuçsuz kaldı. Dengenin kısa süreli sağlandığı bu bölümden sonra ev sahibi ekip yeniden kontrolü ele aldı. Son 15 dakikada skoru değiştirme amaçlı yoğun çabaları son dakikada penaltı golüyle sonuç verdi.

İki farktan gelen eşitlik golünden sonra bordo mavililerin öne geçme girişimleri sonuç vermedi ve kötü performans gösterdiği bu maçta bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap