SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kolay maçı zora sokmak!
24.12.2019

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin önemli puan kayıpları yaşadığı haftada Trabzonspor’un rakibi, deplasmanda yenmekte zorlandığı takımlardan biri olan Konyaspor’du. Ünal Karaman, geçen hafta yenilerek büyük şok yaşadığı Denizlispor maçı kadrosundan Yusuf’un yerinde Abdukadir Parmak değişikliği ile başladı bu zorlu karşılaşmaya. İlk yarının genelinde topa daha çok sahip plan taraftı Bordo Mavililer ve hakettikleri golü de Sörloth’ın çok şık kafa vuruşuyla buldular.Ev sahibi  Konyaspor Trabzonspor’u kendi ceza sahasına yakın bölgede durdurup kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı. İki kritik pozisyon ürettiler. Birinde beceriksiz davrandılar, diğerinde Uğurcan geçit vermedi.

İkinci yarı başka bir Konyaspor izledik. İlk 45 dakikanın aksine rakibe ezici baskı kuran, top göstermeyen bir takım çıktı ortaya. Başka deyişle ilk yarıda top yapan, topa sahip olan Trabzonspor gitti, yerine sahasına hapsolan, bir türlü çıkamayan, ecel teri döken takım geldi.

Dün gece bir kez daha gördük ki Trabzonspor rakip ne kadar zayıf olursa olsun özellikle önde iken büyük baskı yiyor.  Dün akşam 10 kişi kalan rakip karşısında da aynı şey oldu. Bu durum psikolojik midir, Ünal Karaman’ın takımı bu baskıdan kurtaracak alternatif planı, taktiği yok mudur?

Bu sorular cevap bekliyor.

Bu takım nedense  bir türlü hızlı hücum yapamıyor. Karaman her yerde konuşuyor, millete laf yetiştirmek yerine bunu çözmeli! Denizli maçında kaybedilen üç puan, bu baskıya tepki verememesindendir. Dönen topları  iyi değerlendirebilse şimdi ligin zirvesinde olmak imkansız değildi. Sayın hocam 10 kişiyi geçtik rakip 11 kişi olsa bile böyle baskı yenmez, yenmemeli! Bunu çözmek Karaman’ın sorumluluğunda ve herkes sonuç bekliyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap