SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kartal avı
1.02.2021
Trabzonspor, hafta içinde kazandığı Süper Kupa’nın morali ve o maçtaki kadrosuyla Beşiktaş karşısına çıktı. 
Deplasmanda üstelik lider takıma karşı oynuyor olmanın psikolojik etkisiyle olacak Bordo-Mavililer, kontrollü oyunu tercih edip, savunma güvenliğini ön plana çıkaran anlayışla mücadele etti. Rakibi durdurup, çabuk çıkışlar ve savunma arkasına atılan toplarla gol bulma hedefine Baker ile çok yaklaşılmış olsa da bu oyuncu topu kaleci Ersin’e teslim etti. Ama Beşiktaş zaman zaman etkili geldiği ve son olarak Uğurcan engeline takıldığı pozisyonlardan birinde Abıubakar ile golü buldu. 

Yenik duruma düştükten sonra hücumu daha dazla düşünen Bordo mavililer, Halil Umut Meler’in Ekuban’ın ceza alanında düşürülmesine seyirci kalmasından sonra da baskısını sürdürdü ve ilk yarının son saniyelerinde biraz da şansla skorda dengeyi sağladı.

Trabzonspor ikinci yarıya yine yüksek tempoyla başldı. Beşiktaş savunmasının bunaltıldığı anlarda  da Vitor Hıgo’nun golüyle öne geçti. Ama skor avantajını elde ettikten sonra geriye çekilince  rakip baskısını artırdı. Bu dakikalarda Uğurcan sahneye çıktı. Dorukhan kırmızı kart gördükten sonra da Bordo-Mavililer baskı yemeye devam etti. Top tutan, oyunu rakip alana yıkabilen Berat ve Nwakaeme gibi oyuncuların dışarı alınmasıyla da Beşiktaş net üstünlük kurdu. Abdullah Avcı’nın tartışılan bu oyuncu değişikliklerinden sonra oluşan olumsuzluğa Uğurcan büyük direnç gösterdi. Trabzonspor her şeye rağmen muhteşem bir galibiyet aldı ve üst sıralara tırmanışını sürdürdü.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap