SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kale Savunmasız!
20.08.2021

Trabzonspor, Avrupa’nın en zorlu liglerinden İtalya Seri A’nın Jose Mourinho ile bu sezon hedef büyüten takımı Roma karşısında ilk 20 dakikada iyi tempo yaptı. Rakibine top göstermedi.  Oyunu rakip ceza alanına yakın bölgeye yıksa da pozisyon üretmekte zorlandı. İyi kapanan savunmayı geçmek için uzaktan şutlarla kaleyi yokladı. Hamsik’in vuruşu dışında da Patricio’yu rahatsız edemedi.

İtalyan ekibi daha sonra oyunda dengeyi kurdu ve Trabzonspor kalesinde varlığını hissettirmeye başladı. Ancak onlar da etkili pozisyon üretemeden ilk yarı tamamlandı.

Roma takımı ikinci yarıya hızlı başladı ve gol sinyali verdi. Ama Trabzonspor saha içinde önlem almakta zorlandı ve beklenen gol geldi.

Abdullah Avcı, oyuna ancak takımı yenik duruma düştükten sonra müdahale etti. Savunmada çok aksayan İsmail’in yerine Trondsen girdi. Etkisiz Germinho çıktı Cornelius sahaya sürüldü. Bu değişiklik kısa sürede sonuç verdi ve Cornelius topla ilk buluşmasında eşitliği sağladı. Bu gol takımı ateşledi. Nwakaeme rakip savunmayı çok bunalttı, gole çok yaklaştı ancak pas yerine vurmayı deneyince kaleciye takıldı. Takım iyi oynarken Abdullah Avcı, Berat-Abdulkadir Ömür değişikliği yaptı. Orta alanı dirençsiz bıraktı. Rakip her topu aldığında orta alanı çok kolay geçmeye başladı. Zaten kötü olan savunma her atakta sıkıntı yaşadı. Duran top organizasyonunda savunma dirençsizliğine Uğurcan hatası eklendi ve Roma takımı 2-1’i buldu. Rövanş için önemli avantaj elde etti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap