SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi Başladı, Kötü Bitti
14.07.2020

Antalyaspor beraberliğiyle zora soktuğu şampiyonluk şansını yeniden artıracak bir fırsat daha geçti eline Trabzonspor’un. Maalesef yine kullanamadı. Başakşehir’in Konya’da kaybettiği akşam Bordo mavililer Denizli’de tam bir hayal kırıklığı yaşattı. İki teknik adamın oyuna müdahaleleri bir anlamda bu maçın kaderini belirledi. Hüseyin Çimşir en etkili elemanı Abdulkadir Ömür’ü oyundan alıp takımın hücum gücünü bitirirken, Levent Kartop, sahaya sürdüğü Estupinan ile galibiyete ulaştı.

Oysa ki her şey iyi başlamıştı. Üçüncü bölgede Sörloth’un yanına Ekuban’dan sonra Nwakame’nin de katılmasıyla Trabzonspor, uzun süre sonra on biri ilk kez muhteşem üçlüsüyle kurdu. Böylece ideal kadro, son Antalyaspor beraberliğiyle yarışta kısmen azalan şansın stresi azaltması ve rakibin son haftalardaki olağanüstü düşük performansı gibi faktörler bordo mavililerin bu maça abartılı rahat çıkmasını sağladı. Bu durum karşılaşmanın ilk bölümünde savunmasında boşluklar verip Denizlispor’un kolaylıkla gelmesine ve pozisyon verilmesine neden oldu. Ancak kısa sürede toparlanıp, özellikle Abdulkadir Ömür’ün taşıdığı toplarla rakip kaleyi rahatsız etmeye başladılar. Gol de çok gecikmeden böyle bir organizasyonun sonucu Ekuban’ın akıl dolu plasesiyle geldi.

Skor avantajı Trabzonspor’un özgüvenini artırdı, Konya’dan gelen “iyi haberler!” de iştahını kabarttı. Farkı artırıp erken rahatlama çabasıyla kalabalık hücum girişimleri sonuç vermediği gibi ilk yarının kalan bölümlerinde savunmada iki kez az adamla yakalanarak kalesinde tehlike yaşadı.

İkinci yarı Trabzonspor gibi takımın, bir duran top organizasyonunda asla yememesi gereken şok golle başladı. Skor eşitliği oyunda dengeyi sağladı. İki taraf da birbirlerine uzun süre belirgin üstünlük sağlayamadı. Üç puana şiddetle ihtiyacı olan Denizlispor da Trabzonspor da pozisyon üretmekte zorlandı. Adeta kilitlenen oyuna ilk müdahaleyi Hüseyin Çimşir, kötü günündeki Sosa’nın yerine Ndiaye’yi sahaya sürerek yaptı. Buna Denizlispor Özgür Çek ve Estupinan takviyeleriyle cevap verdi. Değişikliklerden sonra bordo mavililer hareketlendi. Sörloth’un direk engelini aşamadığı pozisyonun yanı sıra ciddi fırsatlar kaçtı. Hüseyin Çimşir maçın en iyisi, topu en çabuk öne taşıyan oyuncusu Abdulkadir Ömür’ü alıp Guilherme’yi, Pereira’nın yerine de Kâmil Ahmet’i oyuna aldı. Tam da bu sırada çok basit bir savunma hatasıyla kalesinde golü gördü. Yenik duruma düştükten sonraki çabası sadece Da Costa’nın direkten dönen şutuyla pozisyon getirdi o kadar. Sonuç hüsran oldu.  Böylece Başakşehir’in kaybettiği hafta Trabzonspor teknik kadronun yanlış oyuncu değişikliği tercihleriyle yenilerek, şampiyonluk şansını artık büyük mucizelere bıraktı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap